Translate

dilluns, 23 de gener del 2012

Crema freda de remolatxa i alga dulse


Us presentem la segona secció del blog: les receptes. Quinzenalment, us presentarem una recepta feta per nosaltres mateixos, treta de diferents llibres o bé receptes que ens envieu vosaltres mateixos a través del blog, del facebook o escrivint-nos al nostre mail: blog@qdietonline.com

Aquesta setmana us presentem.... una crema diferent! que hem extret del llibre "Algas de Galicia, Alimento y Salud" d'Algamar.

Foto: llibre "Algas de Galicia, Alimento y Salud"
Ingredients (3-4 persones):

- fulles d'alga dulse (20g)
- 1Kg de remolatxa (fulles)
- 200 mL de crema de llet o crema de soja
- un iogurt de cabra o de vaca
- una dent d'all (opcional)
- una llimona
- pebre blanc
- sal
- sal d'herbes o "alga instant"
- ceba o pebrot verd o  per a la decoració

Preparació:

Rentar la remolatxa sense treure la pell. Posar una cassola amb aigua i un pessic de sal a bullir. Quan ja bulli, introduir la remolatxa i fer coure fins que estigui tova i la pell se separi fàcilment (15-20 min). Escórrer i deixar  arrefredar a temperatura ambient. Una vegada freda, la pelem i afegim la crema de llet/soja, el iogurt, la dent d'all, exprimim la llimona i hi afegim el suc, les algues, una mica de pebre i de sal d'herbes. Aquesta barreja es tritura fins a obtenir la textura desitjada (purè més o menys espès en funció dels gustos).
Guardar a la nevera fins al moment de servir. Es pot decorar amb uns trossets de ceba o de pebrot verd.

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada