Translate

dijous, 17 de maig del 2012

Mandonguilles de tofu




Avui, presentem una de les mil maneres de cuinar el tofu! Les mandonguilles ens poden donar molt de joc, ja que podem fer servir la salsa que més ens agradi. Trobareu més receptes amb tofu aquí.

Ingredients (2-4 persones)

- 250g de tofu fresc en bloc
- 2 pastanagues mitjanes
- 1 ceba
- 2 cullerades soperes de llavors de sèsam torrades
- 1-2 cullerades de salsa de soja
- Farina integral de blat o pa ratllat
- Pebre negre
- Nou moscada
- Sal
- Oli d'oliva

Exemple de mandonguilles de tofu, foto vista aquí.


Preparació:

Agafem el tofu i l'emboliquem amb un mocador i el deixem durant una mitja hora a temperatura ambient per facilitar que tregui tot el sèrum possible.

Tallem la ceba molt petita i l'ofeguem a foc baix amb un raig petit d'oli d'oliva. Mentrestant, pelem les pastanagues i les bullir. Un cop estiguin cuites, les tallem en daus molt petits o les aixafarem, i les afegirem a la paella on tenim la ceba. Afegim també el tofu esmicolant-lo amb les mans, les cullerades de sèsam i la salsa de soja. Mentre barregem tot bé, salpebrem al gust i afegim la nou moscada. Anem barrejant de tal manera que ens quedi una pasta homogènia, sempre a foc baix, i retirem del foc.

Deixem refredar una estona i fem les mandonguilles del tamany que volguem. Preparem una paella nova en oli d'oliva generosament, per fregir. Aboquem una mica de farina integral de blat a un plat, i enfarinem les mandonguilles i les posem a la paella per fregir. La massa ja és cuita, així que quan agafin un color dauradet, ja les podem treure del foc i passar les a un plat amb paper de cuina, per a que absorbeixi l'excés d'oli.



Ara només ens cal fer la salsa que més ens agradi i... bon profit!



1 comentari:

  1. Gràcies per la recepta! Me l'apunto!
    A vegades costa fer suculent aquest ingredient, el tofu.

    ResponElimina