Translate

dijous, 28 de juny del 2012

La recepta del mes de la Clara: Gaspatxo de Cireres





GASPATXO DE CIRERES

Avui presentem el gaspatxo de cireres, la reinvenció d'una sopa freda clàssica.

La temporada de les cireres s'estén des del final de la primavera fins a ben entrat l'estiu, gràcies al fet que n'hi ha desenes de varietats que maduren en moments diferents. Per tant ara és el millor moment per consumir-ne i, què millor que preparar-les d'una manera atractiva?


El gaspatxo de cireres, foto de Mss Claire

Ingredients (4-5persones)

1 Kg Tomàquet triturat tot sencer
600g de cireres
1/2 pebrot vermell
Oli d'oliva verge extra
Sal
Vinagre de Xerès
Fulles d'alfàbrega

Opcional: Formatge Emporità de Mas Marcè o tipus "feta".

 
Preparació de l'oli d'alfàbrega

Poseu en un bol oli d'oliva verge amb unes quantes fulles d'alfàbrega fresca. Deixeu-ho reposar entre 4 i 6 hores. Bateu amb un robot de cuina les fulles amb l'oli d'oliva verge fins que quedi de color verd. Aquest oli el farem servir al final, per emplatar.

Preparació del gaspatxo

Poseu el pebrot i la ceba al forn durant uns 40-45 min a 170º, quan ja estiguin escalivats traieu-los i deixeu que es refredin una mica. Peleu el pebrot, traieu-ne les llavors, separeu-ne la meitat i reserveu-lo. Peleu la ceba i talleu-la per la meitat i reserveu-la.
Renteu les cireres i traieu-ne els pinyols.

Poseu les hortalisses i les cireres dins un robot de cuina (si teniu Thermomix molt millor) amb una mica d'oli d'oliva verge extra, sal i un rajolí de vinagre de Xerès i bateu-ho tot junt. Un cop tingueu una textura fina tasteu-ho i rectifiqueu l'amanit si ho creieu convenient.

Presentació

Serviu el gaspatxo en bols.
Talleu el formatge a daus petits i poseu-ne 6-8 trossos a cada plat. Amaniu amb l'oli d'alfàbrega.


Una recepta refrescant, fàcil i original que de ben segur agradarà a tota la família!

La nit de San Joan sempre ha estat una nit màgica, una de les més curtes de l'any degut al solstici d'estiu (que és quan el Sol es troba en la seva màxima declinació

1 comentari: