Translate

dijous, 16 d’agost del 2012

El peix blau




El peix, un dels pilars fonamentals de la dieta mediterrània, es classifica en blanc o blau en funció de la seva quantitat de greix.

El peix blau, és més ric en greix que el peix blanc. Un greix que rep el nom d'omega 3 o DHA. Els omega 3 són uns àcids grassos essencials, que juntament amb els omega 6 són imprescindibles pel creixement i el bon desenvolupament cel·lular, per això, a part de ser importants durant tota la vida, ho són especialment durant l'embaràs. A més a més, s'ha demostrat que aquest tipus de greix també té propietats cardiosaludables.

Quin peix és blanc i quin blau?


El peix blau conté com a mínim, un 6% de greix mentre que el peix blanc no supera el 2%.  Una manera per diferenciar-los a simple vista de manera senzilla, és fixar-nos en la cua. La cua del peix blau té forma de fletxa, mentre que els peixos blancs tenen la cua més recta.

Alguns exemples són...

Peix blanc: lluç, bacallà, llenguado, besuc, rap, llobarro.

Peix blau: anxova, tonyina, sadrina, salmó, verat, sorell.

I... tenen temporada? sí, tot i que actualment a la peixateria, trobem pràcticament qualsevol tipus de peix durant tot l'any, no hem d'oblidar que els peixos són éssers vius, que tenen els seus cicles biològics igual que les carns, les fruites o les verdures. Us deixem un enllaç d'un calendari de temporada i més informació molt interessant a la guia de peixos i marisc, aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada