Translate

dijous, 2 d’agost del 2012

Setmana Mundial de la lactància materna




La setmana mundial de la lactància materna se celebra del dia 1 al 7 d'agost. Aquesta setmana Mundial se celebra en més de 170 països i té com a objectiu principal fomentar la lactància materna, o natural i millorar la salut de tots els bebès del món. A més a més aquest any se celebra el 20è aniversari de  la Declaració d'Innocenti, formulada per càrrecs de la OMS (Organització Mundial de la Salut) i UNICEF l'any 1990 amb la finalitat de protegir, promoure i recolzar la lactància materna.

Logotip i tema d'aquest any

Espanya, existeixen diferents associacions pro-lactància materna, com ara l'Associació ALBA o la Liga de la Leche, que ofereixen informació i suport a les mares que volen optar per la lactància materna.

Quins beneficis té per al nostre bebè la lactància materna?

  • La llet materna li transmet immunitat degut a tots els anticossos que conté el calostre (líquid làctic de color grogós que es produeix al final de l'embaràs).
  • La llet materna té tots els nutrients necessaris per al bebè: lactosa, aigua, proteïnes, sals, greixos i defenses.
  • La llet materna sempre està a la temperatura adequada, és un aliment segur que no s'ha de manipular.
  • La seva digestió és més senzilla i es redueixen els còlics (gasos dels nadons)
  • Hi ha estudis que revel·len que els nens alimentats amb llet materna tenen menys possibilitats de desenvolupar obesitat, diabetis, problemes cardiovasculars o leucèmia.
  • El contacte que rep el bebè quan la mare li dóna el pit li permet sentir la seva olor i notar la seva pell, cosa que li transmet seguretat i tranquil·litat.


A més a més, la lactància materna també té una sèrie de beneficis per la mare, com és el fet de facilitar la pèrdua de greix a la zona de cuixes i malucs, entre altres.

Per a més informació sobre la Setmana Mundial de la lactància materna 2012, fes clic aquí.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada