Translate

dimarts, 30 d’octubre de 2012

L'espelta i el kamut




L'espelta i el Kamut són dos tipus de blat. Tenen gluten tot i que en menys quantitat que el blat comú.

L'espelta:

L'espelta (farro en italià) es cultiva des de fa uns 7000 anys i es considera l'origen de tots els blats. Té una closca més dura que el blat comú, el que fa que sigui un cereal més ric en proteïnes, hidrats de carboni, minerals i fibra.

Espelta en gra i farina d'espelta, foto vista aquí.

Actualment hi ha molts productes que es fan a partir d'aquest cereal: pa, pastes, galetes i fins i tot begudes vegetals. Us animem a tastar-los! 

El kamut:

El Kamut és un altre gra mil·lenari que prové de l'Antic Egipte, que es va redescobrir en una toma faraònica. Els seus components naturals el fan el cereal més nutritiu i energètic que es coneix (té entre un 20 i un 40% més de proteïnes) a més a més, és ric en minerals com el seleni, el zinc o el magnesi.

Més informació i foto del kamut, aquí.

Igual que l'espelta, ja podem trobar productes fets amb aquest cereal. Per veure els productes, fes click aquí.

Tant l'espelta com el kamut, representen una alternativa al blat convencional, faran que els nostres plats siguin diferents i que la nostra alimentació sigui més variada, a més a més d'aportar-nos molts nutrients.

Us animeu a tastar-los?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada