Translate

dilluns, 26 de novembre del 2012

El ginseng



Foto i més informació, aquí.

El ginseng és una planta d'origen asiàtic. Les seves propietats es deuen principalment als ginsenòsids, que es troben a les arrels, per això, l'arrel, és la part més utilitzada de la planta.

La planta forma part de la família del gènere araliaceae i arriba fins als 60cm d'alçada. L'arrel és gruixuda i blanca i té moltes ramificacions. 


El ginseng es pot classificar en tres tipus en funció del processat de l'arrel. Així doncs, el ginseng blanc és el ginseng després de ser recol·lectat. Si el ginseng blanc es deixar assecar, es converteix en ginseng marró. Finalment, si l'arrel es fa coure al vapor i es deixa assecar al sol, obtindrem ginseng vermell.

Propietats:


El ginseng és un dels tònics més antics que hi ha, i és conegut com el remei del cansament per excel·lència. La seva riquesa en vitamines, minerals, glúcids i proteïnes fan que s'estimuli el sistema nerviós i que sigui un suplement ideal per l'astènia, tant física com mental, la fatiga i l'activació del metabolisme cel·lular. A més a més el ginseng també és conegut com a estimulant de l'apetència sexual.

Aquestes propietats també fan que el ginseng sigui molt útil a l'hora de recuperar-se de malalties que ens deixen dèbils (com ara refredats o fins i tot fatiga crònica), esforços físics intensos (esport) i estrès (se'li han atribuït propietats neutralitzants de l'estrès).

Recomanacions d'ús i presentacions:

La manera més habitual de consumir el ginseng és a través de complements dietètics, no obstant també hi ha plats que inclouen aquesta arrel.

La dosi habitual és d'un a dos grams al dia, i s'ha de prendre sempre abans o durant l'esmorzar. 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada