Translate

dimecres, 9 de gener del 2013

Piràmide de l'alimentació saludable




Comencem l'any parlant d'alimentació :)

En posts anteriors ja vam parlar de l'estratègia NAOS, si voleu refrescar la memòria sobre què és, ho podeu fer aquí

Aquesta estratègia, que engloba moltes accions i activitats, té com a objectiu principal que els nens i adolescents no arribin a ser adults obesos. Una d'aquestes activitats ha estat la creació d'una piràmide de l'alimentació saludable, realitzada per l'AESAN (Agència Espanyola de Seguretat Alimentaria i Nutrició).

La piràmide de l'alimentació saludable combina l'alimentació saludable amb l'activitat física i pretén ser una eina educativa per transmetre uns bons hàbits, tant a la població general com a nens i adolescents.

La piràmide de l'alimentació saludable, estratègia NAOS

Els principals canvis respecte a la piràmide habitual, són els següents:

  • Les fruites i verdures se situen a la base (la base de la piràmide sempre ha estat formada per farinacis: cereals, arròs, pasta, pa...).
  • Les llegums i els cereals estan al segon esglaó, i són cereals integrals. Aquest pas és molt important i vol ajudar a conscienciar a la població de la importància de la fibra i els prebiòtics.
  • El greix: es promou el consum d'oli d'oliva i fruits secs.
  • Racionalització del consum de proteïnes d'origen animal.
  • S'inclou l'aigua com a beguda única i fonamental.


Us animem a compartir aquesta piràmide amb els vostres fills, familiars o amics o fins i tot en la docència i també us deixem un link molt interessant: el joc de la piràmide NAOS segur que us divertiu i apreneu jugant amb els més petits de la casa!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada