Translate

dimarts, 31 de gener del 2012

Kyolic Forte, novetat a Q&diet




Avui presentem la tercera secció del blog, on parlarem de novetats que anem incorporant a Q&diet.

Aquesta setmana presentem Kyolic Forte, un complement alimentari en forma de comprimits a base d'extracte d'all cultivat ecològicament. La seva particularitat és que està processat de tal manera que s'ha aconseguit eliminar l'olor característic que de vegades pot resultar molest. 

Kiolic Forte, ja disponible a Q&diet


L'all és conegut per les seves propietats antitrombòtiques (ajuda a que no es formin coàguls a la sang) que fan que sigui bo per problemes al sistema circulatori (arteriosclerosi, colesterol, hipertensió...).
A més a més, l'all té propietats antibacterianes ja que té més de 40 components antibacterians, entre els que destaquen l'aliina i polifenols.Per això també ajuda a mantenir bé el nostre sistema immunològic (les defenses).

Recomanacions d'ús: es recomana prendre una càpsula al dia, preferiblement durant l'àpat.

dilluns, 23 de gener del 2012

Crema freda de remolatxa i alga dulse


Us presentem la segona secció del blog: les receptes. Quinzenalment, us presentarem una recepta feta per nosaltres mateixos, treta de diferents llibres o bé receptes que ens envieu vosaltres mateixos a través del blog, del facebook o escrivint-nos al nostre mail: blog@qdietonline.com

Aquesta setmana us presentem.... una crema diferent! que hem extret del llibre "Algas de Galicia, Alimento y Salud" d'Algamar.

Foto: llibre "Algas de Galicia, Alimento y Salud"
Ingredients (3-4 persones):

- fulles d'alga dulse (20g)
- 1Kg de remolatxa (fulles)
- 200 mL de crema de llet o crema de soja
- un iogurt de cabra o de vaca
- una dent d'all (opcional)
- una llimona
- pebre blanc
- sal
- sal d'herbes o "alga instant"
- ceba o pebrot verd o  per a la decoració

Preparació:

Rentar la remolatxa sense treure la pell. Posar una cassola amb aigua i un pessic de sal a bullir. Quan ja bulli, introduir la remolatxa i fer coure fins que estigui tova i la pell se separi fàcilment (15-20 min). Escórrer i deixar  arrefredar a temperatura ambient. Una vegada freda, la pelem i afegim la crema de llet/soja, el iogurt, la dent d'all, exprimim la llimona i hi afegim el suc, les algues, una mica de pebre i de sal d'herbes. Aquesta barreja es tritura fins a obtenir la textura desitjada (purè més o menys espès en funció dels gustos).
Guardar a la nevera fins al moment de servir. Es pot decorar amb uns trossets de ceba o de pebrot verd.

Bon profit!

dimecres, 18 de gener del 2012

La mel de Manuka


Avui estrenem una de les quatre seccions que tindrà aquest blog, la secció de productes. En ella us explicarem què són, per a què s'utilitzen i com s'utilitzen, els productes que podeu trobar a Q&diet. Si teniu dubtes o voleu saber més coses, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres via blog, facebook, twitter o mail, o bé fent-nos una visita!

Avui parlem de la mel de Manuka!

La manuka és un arbust de flors blanques que s’utilitzen des de fa segles a Nova Zelanda per fer mel. Se’n poden distingir dos tipus, la mel de manuka convencional i la mel de manuka (una mel d’alta qualitat amb propietats similars a la resta de mels) i la mel de manuka UMF, que a més de les propietats comunes a la resta de mels té propietats antibacterianes entre d’altres.

Flor de Manuka, font: NZ Plant Pics

Totes les mels tenen propietats antisèptiques i antibacterianes. Però després d’anys d’investigacions  a la Universitat de Waikato (Nova Zelanda) i altres laboratoris, s’ha descobert que una propietat antibacteriana més estable a la que han anomenat UMF (de l’anglès unique manuka factor). L’UMF es valora en una escala del 0 al 20, éssent  10 el valor mínim recomanat per beneficiar-se de totes les propietats del factor UMF i la mel de manuka.

Les propietats més rellevants són:
  • Problemes gàstrics: úlceres d’estómac i duodè (provocades principalment pel bacteri H.Pilori), hèrnia de hiatus i    acidesa d’estómac.
  • Cicatrització de ferides, infeccions o inflamacions, úlceres i febre.
  • Picades d’insectes i cremades.
  • Prevenció de gengivitis i altres problemes bucals.
  • Prevenció de problemes de les vies respiratòries altes com asma o bronquitis.
Recomanacions d’ús:

Només amb 3-4 cullerades de postre al dia de mel ja és suficient per gaudir de totes les seves propietats.
Per problemes gàstrics, es recomana consumir una culleradeta de postre abans dels àpats i una última culleradeta de postre abans d’anar a dormir.
Per aplicacions cutànies, aplicar la mel a la zona desitjada tres vegades al dia.