Translate

dilluns, 30 d’abril del 2012

El xarop de Savia




El xarop de Savia és una mescla entre el xarop d’arç de Canadà, de cultiu biològic certificat i el xarop de palma de l’Àsia central. . Stanley Burroughs (1903), naturòpata, va ser el principal difusor. S’ utilitza com a depuratiu EN MOMENTS PUNTUALS I DE TEMPS LIMITAT per alliberar el cos de greixos i toxines.  És important informar-se bé, per això recomanem el llibre sobre el xarop de Savia, de totes maneres, aquí deixem una pinzellada sobre el seu ús.

Com es prepara?

Per preparar un got gran de xarop:

-  Un got d’aigua de 200cc
-   2 cullerades soperes de xarop de Savia
-   Mitja llimona espremuda
-   Un pessic de canyella en pols o pebre picant (cayena)

També es pot preparar una ampolla d’un litre i mig (16 cullerades de xarop, una culleradeta de canyella en pols o pebre picant (cayena) i el suc de 5 llimones espremudes.

Com s'utilitza?

Es recomana prendre el xarop entre  7 i 10 dies. Durant la seva utilització cal tenir en compte que es menja menys i que ens podem trobar cansats. No es recomana fer activitats físiques que requereixin molt esforç. Recordem que és per un període de temps limitat i en moments puntuals.

Les tres maneres habituals d'utilitzar-lo:

Un quart de dejú: al despertar-se i fins l’hora de dinar beure  tres gots del preparat de xarop de Savia (es recomana repartir-los durant tot el matí). El dinar i el sopar es mantenen com habitualment els faci la persona (a poder ser, equilibrats i variats). També es pot beure un got del preparat per berenar.

Mig dejú:  al despertar-se i fins l’hora de dinar beure entre un i tres gots del preparat de xarop de Savia (es recomana repartir-los durant tot el matí). El dinar es manté com es faci habitualment (es recomana que sigui equilibrat i variat). A la tarda, es fa igual que al matí, és a dir, beure 3 gots repartits durant tota la tarda i fins l’hora d’anar a dormir.

Dejú complet: Beure durant tot el dia el preparat de xarop de Savia, entre 8 i 10 gots repartits durant el dia (aproximadament un cada 2h). El dejú complet es pot completar amb infusions, com la Depurbal.

Per a més informació, no dubteu en consultar-nos! 

dijous, 26 d’abril del 2012

Biocultura, del 3 al 6 de maig a Barcelona


Biocultura és la fira de productes ecològics i consum responsable. Se'n fan 3 edicions anuals: València, Barcelona i Madrid.

Logotip Biocultura

Aquesta fira és la fira més important del sector en tot l'estat Espanyol i al maig celebrarà la seva dinovena edició a Barcelona, al Palau Sant Jordi.

La fira constarà de 7.000 expositors, que treballen en diferents àmbits:

- Agricultura i alimentació biològica
- Cosmètics
- Teràpies complementàries
- Bioconstrucció i energies renovables
- Ecologia, medi ambient i reciclatge
- Música i publicacions
- Roba, calçat i complements
- Artesania
- Turisme rural

Qui no pugui assistir, sempre podrà esperar a la fira que tindrà lloc a Madrid del 8 al 11 de novembre.

Bona fira!!!


dilluns, 23 d’abril del 2012

Oli de Po-Ho, novetat a Q&diet



L'oli de Po-Ho és una mescla d'olis essencials de menta, eucaliptus, comí, fonoll i baies de gingebre. És ideal per combatre els símtpomes del refredat, la tos i els processos gripals. A més a més, les propietats d'aquesta mescla d'olis essencials fan que sigui molt eficaç contra els mals de cap i els dolors musculars.

L'oli de Po-Ho, ja disponible a Q&diet

Recomanacions d'ús:

La utilització més habitual per tractar els refredats, és posar 1-2 gotes d'oli de Po-Ho en un vol amb aigua molt calenta i respirar profundament els seus vapors. No obstant, també es pot utilitzar untant una petita gota al voltant dels orificis nasals per ajudar a respirar millor.

Pel mal de cap, s'aconsella untar una petita quantitat d'oli a la front.

De la mateixa manera, per als dolors musculars, es recomana posar una petita quantitat d'oli a la zona muscular que presenta molèsties.



dijous, 19 d’abril del 2012

Entrepà vegetal amb germinats de soja i alfals




Fa dies vam parlar de germinar a casa amb un germinador artesanal. Avui posem a la pràctica el resultat i us presentem una manera de consumir germinats: un entrepà vegetal.


Ingredients (per persona):

- 75g de pa integral o refinat (per pa de barra) o 2-3 llesques de pa de motlle integral o refinat
- Una llauna petita de tonyina (50g)
- 1-2 cullerades de postre de maionesa o mostassa (al gust)
- Un parell de fulles d'enciam o escarola
- 3-4 rodanxes de tomàquet
- 1 cullerada sopera de germinat d'alfals
- 1 cullerada sopera de germinat de soja
- un parell de talls d'embotit vegetal


Germinat d'alfals, foto i més informació fent click aquí

Preparació:

La preparació, és molt senzilla i es pot modificar al gust de cadascú. Partim el pa per la meitat. Posem l'enciam o l'escarola prèviament rentada, les rodanxes de tomàquet prèviament rentat, i els talls d'embotit vegetal.
A continuació, posem la tonyina i els germinats. Finalment posem la quantitat de maionesa o mostassa que ens vingui de gust i tanquem l'entrepà amb l'altre tros de pa que hem tallat prèviament.

Bon profit!!!

dilluns, 16 d’abril del 2012

Les llavors de Chia




La Chia (Sàlvia Hispànica ) és una planta originària del sud-est de Mèxic i el nord-oest d’Amèrica Central (Guatemala i Bolívia principalment). Floreix a l’estiu i les seves flors, que surten en forma de ramells terminals són d’un color blau lila, tot i que també n’hi ha de blanques.  Les flors formen el fruit de la planta, és a dir, les llavors de chia.

 Les llavors de chia són ovalades, de color marró fosc i contenen entre un 32-39% d’olis en la seva composició, dels quals entre un 60-63% són àcids grassos omega 3. Aquests àcids grassos, entre altres funcions, ens ajuden a mantenir processos fonamentals per a la prevenció i tractament de malalties cardiovasculars, neurodegeneratives i ens ajuden a combatre processos inflamatoris. A més a més, les llavors de chia contenen antioxidants, fibra, proteïnes, vitamines del grup B i minerals, com ferro o calci. Addicionalment no contenen gluten i per tant són aptes per a celíacs.

Aquestes llavors són considerades un suplement dietètic per la FDA (Food and Drug Administration) i compleixen la reglamentació adient per ser considerades un aliment saludable segons els criteris d’aquesta reconeguda entitat americana.

Llavors de Chia, foto extreta d'aquesta web
Principals propietats:

  •  Alt contingut en àcids grassos omega 3: el percentatge més alt que podem trobar a un aliment de manera natural fins a la data i això fa que ajudin a controlar els nivells de colesterol i triglicèrids. Nombrosos estudis relacionen els àcids grassos omega 3 amb una bona salut cardiovasculars.
  • Propietats antioxidants: els antioxidants continguts, bàsicament flavonoids, prevenen l’envelliment cel·lular, els processos inflamatoris i vírics entre d’altres. A més, els antioxidants ajuden a conservar l’oli o la farina que es pot obtenir a partir de les llavors, prevenint així l’aparició d’olors i sabors rancis.
  • Font de fibra:  contenen uns 25-30g de fibra per cada 100g de llavors.  Quan prenem les llavors amb una quantitat abundant d’aigua, fem que aquestes augmentin de volum i ens donin sensació de plenitud. Addicionalment la fibra ajuda a facilitar el trànsit intestinal i a regular els nivells de colesterol.
  • Font de proteïnes i aminoàcids: el seu contingut en proteïnes és més elevat que cereals com el blat , la civada o el blat de moro, per tant, es recomanen en dietes vegetarianes per ajudar a tenir una alimentació rica, variada i equilibrada.
  • No contenen gluten: són aptes per a celíacs.

Recomanacions de consum:

La quantitat habitual és d’una a cinc cullerades de postres al dia (5 a 25g). Sempre que es pren un aliment ric en fibra cal beure aigua per aconseguir hidratar-la correctament.
Les llavors de chia es poden menjar senceres, tot i que és important mastegar-les bé ja que s’aprofiten millor tots els seus nutrients, o bé triturades. Donat que tenen un gust molt suau i son inodores, es poden afegir a sucs, làctics, sopes, verdures i altres plats. També es poden utilitzar senceres al fer pa o bé usar la farina de chia per fer pa o altres productes de forn.
Una altra forma de consumir-les és posant de 2 a 4 cullerades de postres en un got ple d’aigua i deixar-les en remull de 15 a 30 minuts. Es formarà una gelatina  que es pot incorporar a qualsevol tipus de plat, ja sigui dolç o salat.
Cal insistir en la extrema importància de beure aigua per aconseguir facilitar el trànsit intestinal.

dijous, 12 d’abril del 2012

Menjar verdures... de temporada!



Una de les característiques de la dieta mediterrània, és consumir aliments de temporada. Però sabem realment quan és la temporada dels aliments frescs?

En aquest post, hem fet una classificació de les verdures per estacions de l'any, ajudem a promoure el consum d'aliments de temporada!

HIVERN:

- Porro
- Bledes
- Cols
- Bròquil
- Alls
- Api
- Albergínia
- Carbassó
- Endívies
- Escarola
- Pebrots

PRIMAVERA:

- Carxofes
- Espàrrecs
- Pèsols
- Alls tendres
- Carbassó
- Carbassa
- Ceba
- Espinacs
- Mongeta verda
- Cogombre
- Pebrots

ESTIU:

- Mongeta verda
- Tomàquet
- Ceba
- Alls
- Carbassó
- Carbassa
- Cogombre


TARDOR

- Pebrots
- Espinacs
- Tomàquets
- Alls
- Albergínia
- Endívies

Idees per cuinar les verdures d'una manera divertida i variada? us recomanem el llibre "I love verdura", de 100 receptes classificades per tipus de verdura, 2n classificat al premi a la millor fotografia de llibres de cuina del món i inclòs al Gourmand YearBook 2009.

El llibre I love verdura, disponible a Q&diet

dimarts, 10 d’abril del 2012

Aloe vera Colon Cleanse, novetat a Q&diet



Aloe vera Colon Cleanse, dels laboratoris ESI, són unes càpsules a base d'aloe vera certificat, bacteris probiòtics (Lactobacillus acidophilus) i una barreja de plantes (fonoll, cassia, regalèssia, genciana i dent de lleó). Aquesta combinació de plantes diürètiques, amb les propietats depuratives de l'aloe vera i l'efecte probiòtic dels bacteris (que ajuda a repoblar la flora intestinal), fa que aquest complement sigui apte per realitzar una bona neteja de còlon.
Envàs de 30 càpsules, ja disponible a Q&diet

La neteja de còlon ajuda a eliminar substàncies indesitjables que intoxiquen l'organisme i que fan que el còlon no treballi adequadament. A més a més, la neteja de còlon també afavoreix la neteja de l'intestí prim, de vital importància en l'absorció de nutrients. Moltes vegades, quan es fa la neteja de còlon, l'intestí gros queda tant net que queda lliure de bacteris. Això fa que bacteris indesitjables puguin repoblar l'intestí i poguem tenir problemes gastrointestinals. L'aloe vera colon cleanse conté bacteris probiòtics que després de la neteja, repoblen el còlon i deixen la flora intestinal en perfectes condicions. A més a més menjant iogurts i kèfir, aconseguirem que la repoblació sigui òptima.

Recomanacions d'ús:

Tal i com recomana el fabricant, la dosi adequada és d'una càpsula al dia.

dimecres, 4 d’abril del 2012

Bunyols de vent




La recepta d'avui és típica d'aquestes dates. Els bunyols, o brunyols, com diuen a l'Empordà, són unes pastes típiques de Quaresma que antigament s'elaboraven els dimecres i els divendres d'aquesta època de l'any. Es fa una massa amb farina de blat que es fregeix i s'enfarina amb sucre. Actualment n'existeixen moltes varietats, però en aquest post us presentem els anomenats bunyols de vent. 

Detall d'uns bunyols, foto i recepta extretes del Club de Cuines de TV3

Ingredients:

- 125g de llet
- 125g d'aigua
- 110g de mantega
- 1 pessic de sal
- 1 pessic de sucre
- 150g de farina
- 3 ous
- sucre per enfarinar
- Oli d'oliva

Preparació:

Posar la llet en una cassola a foc baix mentre afegim l'aigua, la mantega, la sal i el sucre. Remenem suaument i augmentem el foc. Quan comenci a bullir, afegir la farina i remoure fins que no quedin grumolls. Quan ja estigui tot ben homogeni, apartem del foc i afegim els ous un per un sense deixar de remoure. 

Deixar refredar la massa i fer petites porcions per fregir amb oli d'oliva ben calent. Els bunyols poden ser rodons o més aviat ovalats amb un forat al mig amb oli d'oliva ben calent. Quan ja siguin daurats, els treiem de l'oli, els deixem escórrer per eliminar l'oli sobrant i els enfarinem amb sucre. 

Bon profit i bona Setmana Santa!!!

dilluns, 2 d’abril del 2012

Les Flors de Bach



Tal i com vam dir al post que parlàvem dels xiclets amb flors de Bach, novetat a Q&diet, avui pengem més informació sobre les flors de Bach.

El Dr. Edward Bach

Les flors de Bach reben aquest nom perquè van ser descobertes pel Dr. Edward Bach, un metge especialista en patologia, bacteriologia i homeopatia que va néixer a Anglaterra l’any 1886, tot i que la seva família era d’origen Gal·lès.

Després de molts anys de practicar la medicina a Londres, el Dr. Bach es va adonar de que malalts amb la mateixa malaltia tenien altres característiques semblants com la manera de parlar, l’actitud corporal o les emocions que sentien. A partir d’aquell moment va anar deixant la medicina tradicional per començar a buscar remeis per les malalties pròpies i les del seu entorn, basant-se en que les flors tenien poders curatius poc coneguts. D’aquí va néixer un nou concepte inexistent en la medicina clàssica: la relació entre l’estat emocional d’una persona i la manifestació física de la malaltia, que té en compte l’estat psíquic d’aquesta. El Dr. Bach creia que les malalties no només són el resultat de trastorns físics, genètics etc. Sinó que també són degudes a actituds i sentiments negatius que ajuden a provocar un desequilibri i que apareguin malalties. Per tant, per guarir una malaltia és imprescindible primer solucionar els problemes mentals i emocionals del pacient, perquè tot va lligat.

El Dr. Bach es va dedicar plenament a l’estudi de les flors i les seves propietats curatives de 1928 a 1936 i va escriure dos llibres: “Guarir-se un mateix” i “Els 12 guaridors i altres remeis”.

Les Flors de Bach o el Sisema Floral de Bach:

Les flors de Bach són doncs, 38 flors, que també s’anomenen Sistema Floral de Bach composades per 34 flors silvestres, 3 flors de cultiu i la última que no és una flor sinó una aigua d’una font natural. Cada flor és específica per a un tipus de personalitat, problema mental o emocional i que a més es manifesta amb problemes físics. Per exemple, les persones nervioses o angoixades, solen estar engarrotats perquè generen molta tensió musculars.

Les flors de Bach es classifiquen en 7 grups:

  • Grup 1: Les pors i temors.
  • Grup 2: dubtes i incerteses.
  • Grup 3: ignorància o falta d’interès pel present.
  • Grup 4: solitud.
  • Grup 5: hipersensibilitat a idees i opinions dels demès. Influències.
  • Grup 6: abatiment i desesperació.
  • Grup 7: excessiva preocupació pel benestar dels altres.

Finalment hi ha un preparat especial de flors de Bach. És una barreja de flors que va crear el Dr. Bach anomenat “remei rescat” per situacions d’emergència.

A més a més ara també disposem de xiclets amb flors de bach, novetat que us vam presentar la setmana passada.

Recomanacions d'ús:

Les flors de Bach tenen un funcionament semblant a l’homeopatia. Es tracta de prendre petites quantitats molt diluïdes per a que facin el seu efecte.
Generalment les flors es troben en forma del que s’anomena “tintura” o mare. A partir de la mare es fa una dilució en un altre comptagotes i s’omple d’aigua per diluir-les. Aquesta dilució amb aigua es va prenent, nosaltres recomanem quatre gotes quatre vegades al dia de manera sublingual (sota la llengua).

Els preparats:

A Q&diet tenim els 38 remeis florals i també el remei rescat, a més de llibres sobre les flors de Bach. Per poder assessorar-te correctament, els membres de Q&diet hem realitzat els Nivells I i II i III del Curs de Flors de Bach i Teràpia Essencial i tenim el títol de Terapeutes en Flors de Bach. Venem les tintures o fem preparts de flors adaptats a cada client.

Consulta més informació a Q&diet o envia un missatge via facebook, twitter o correu electrònic (blog@qdietonline.com) T’informarem!