Translate

dijous, 28 de juny del 2012

La recepta del mes de la Clara: Gaspatxo de Cireres





GASPATXO DE CIRERES

Avui presentem el gaspatxo de cireres, la reinvenció d'una sopa freda clàssica.

La temporada de les cireres s'estén des del final de la primavera fins a ben entrat l'estiu, gràcies al fet que n'hi ha desenes de varietats que maduren en moments diferents. Per tant ara és el millor moment per consumir-ne i, què millor que preparar-les d'una manera atractiva?


El gaspatxo de cireres, foto de Mss Claire

Ingredients (4-5persones)

1 Kg Tomàquet triturat tot sencer
600g de cireres
1/2 pebrot vermell
Oli d'oliva verge extra
Sal
Vinagre de Xerès
Fulles d'alfàbrega

Opcional: Formatge Emporità de Mas Marcè o tipus "feta".

 
Preparació de l'oli d'alfàbrega

Poseu en un bol oli d'oliva verge amb unes quantes fulles d'alfàbrega fresca. Deixeu-ho reposar entre 4 i 6 hores. Bateu amb un robot de cuina les fulles amb l'oli d'oliva verge fins que quedi de color verd. Aquest oli el farem servir al final, per emplatar.

Preparació del gaspatxo

Poseu el pebrot i la ceba al forn durant uns 40-45 min a 170º, quan ja estiguin escalivats traieu-los i deixeu que es refredin una mica. Peleu el pebrot, traieu-ne les llavors, separeu-ne la meitat i reserveu-lo. Peleu la ceba i talleu-la per la meitat i reserveu-la.
Renteu les cireres i traieu-ne els pinyols.

Poseu les hortalisses i les cireres dins un robot de cuina (si teniu Thermomix molt millor) amb una mica d'oli d'oliva verge extra, sal i un rajolí de vinagre de Xerès i bateu-ho tot junt. Un cop tingueu una textura fina tasteu-ho i rectifiqueu l'amanit si ho creieu convenient.

Presentació

Serviu el gaspatxo en bols.
Talleu el formatge a daus petits i poseu-ne 6-8 trossos a cada plat. Amaniu amb l'oli d'alfàbrega.


Una recepta refrescant, fàcil i original que de ben segur agradarà a tota la família!

La nit de San Joan sempre ha estat una nit màgica, una de les més curtes de l'any degut al solstici d'estiu (que és quan el Sol es troba en la seva màxima declinació

dilluns, 25 de juny del 2012

El pol·len





El pol·len està produït pels òrgans masculins de les plantes amb la finalitat de fecundar els òrgans femenins. Les abelles agafen el pol·len de les flors i el transporten en forma de petites boletes fins a l’eixam per poder alimentar a les abelles obreres. Viatjant de flor en flor cap a l’eixam, les abelles contribueixen a la pol·linització de moltes espècies.

El pol·len, com a suplement dietètic s’utilitza com a reconstituent. Normalment es comercialitza deshidratat per a que no faci fongs i mantingui millor les seves propietats.  Generalment es troba en dues presentacions: en granulat o en comprimits.

Imatge i més informació aquí.






Té un gust molt dolç semblant a la mel. Això fa que es pugui utilitzar per ensucrar begudes com ara infusions, llet o sucs naturals. A més a més també es pot menjar amb aliments, barrejant-lo amb cereals o barrejat amb un iogurt, per exemple.

Conté un 25% de proteïnes de molt bona qualitat i enzims que ens ajuden a fer la digestió. A més és molt ric en vitamines A, B3, C i minerals. És molt indicat per: obrir la gana, esportistes, gent gran, èpoques d’examens, problemes respiratoris, embaràs i lactància entre altres.

dijous, 21 de juny del 2012

La revetlla de San Joan





La nit de San Joan sempre ha estat una nit màgica, una de les més curtes de l'any degut al solstici d'estiu (que és quan el Sol es troba en la seva màxima declinació, arribant al seu punt més alt i fent el dia més llarg de l'any). Se sap que l'origen d'aquesta festivitat és ancestral: hi ha diverses teories que diuen que des de temps ancestrals, ja es festejava que el Sol comença a perdre força. Tot i així, amb l'arribada de l'església catòlica es va cristianitzar relacionant aquesta festa amb el naixement de Sant Joan.

A la revetlla de Sant Joan mai hi falta la flama del Canigó, les fogueres, els petards, les danses i com en tota festivitat, les tradicions gastronòmiques:

Herba de Sant Joan: durant la"nit del foc" hi ha costum de collir herbes per fer remeis casolans o licors, donada la creença de que Sant Joan les beneeix durant tot l'any i que durant la festivitat és quan tenene més poder. El pericó, hipèric o herba de Sant Joan floreix durant aquesta època i és coneguda per les seves propietats ansiolítiques: s'utilitza per tractar les depressions lleus, l'ansietat i l'apatia.

Peres de Sant Joan: les peres o peretes de Sant Joan són unes peres petites que sempre arriben al seu moment òptim de consum per aquestes dates. Són dolces i de pell dura. També s'utilitzen com a ingredient per a elaborar diversos plats.

Peres de Sant Joan, foto vista aquí.

I finalment, no hi pot faltar l'emblemàtica coca de Sant Joan: tradicionalment la seva elaboració era domèstica, amb farina de blat i fruita confitada. Més endavant la preparació va a passar a les mans de forners i pastissers, que hi van afegir els pinyons i/o la crema. També es pot menjar per Sant Pere o Sant Jaume.

Així doncs, que aquesta nit màgica no us faltin els petards, les peres i la coca!!!!

Bona revetlla a tothom!!!



dilluns, 18 de juny del 2012

Novetats en complements dietètics




Aquesta setmana presentem diferents novetats en complements dietètics, ja disponibles tant a Q&diet com a la nostra web per fer comandes on-line.

 
Càpsules Alcachofa plus (Integralia):

Mescla de plantes digestives i diürètiques que ajuden a fer la digestió i a protegir el fetge i la vesícula biliar. Conté carxofera, cua de cavall, dent de lleó i boldo.



Efecplant n.2 ansietat (Zeus)

Extracte de plantes natural composat per melissa, valeriana, rosella, azahar i hipèric. Les seves indicacions principals són tots els trastorns relacionats amb l'ansietat: aongoixa, malaltia psico-somàtica, estrès, trastorns digestius d'origen nerviós etc. Es recomana prendre de 20 a 30 gotes abans de l'esmorzar, de dinar i de sopar.



Arti-Aktiv (Salus)

Complement per a artílags i articulacions. Està composat per pols de músclo (Perna Canaliculus), oli de peix amb un alt contingut d'EPA, vitamina C, E i Seleni. Prendre una càpsula al dia amb líquid abundant. Durant les primeres quatre setmanes es recomana prendre 2 càpsules al dia (matí i nit).




Sedul (Nova Diet)

Barreja d'extractes de plantes (valeriana, passiflora i civada) que ajuda a equilibrar els trastorns del sistema nerviós aportant tranquil·litat i serenor. A més a més és molt útil per ajudar a regular el cicle de la son en èpoques d'estrès.




Gemoline abdominal (Ynsadiet)

El mango africà és conegut per les seves propietats crema-greixos. Ideal per ajudar a controlar el pes juntament amb una correcta alimentació i exercici físic!




Si vols més informació, no dubtis en consultar-nos!!

dijous, 14 de juny del 2012

Seità arrebossat amb ametlles



A la recepta d'avui, una manera diferent de menjar seità!




Foto i més receptes aquí.


Ingredients:

- Seità de blat o d'espelta
- Ou
- Pa ratllat o blat de moro per fer fritures
- Llavors de sèsam
- Ametlles picades
- Oli d'oliva
- Julivert



Preparació:     
                   
Tallem el seità en làmines, tant gruixudes o fines com vulguem, i reservem en un plat.
En un plat fons, batem l'ou. En un plat pla, posem el pa ratllat, el julivert tallat molt petit, unes llavors de sèsam i les ametlles picades.
Posem una paella amb oli i esperem a que s'escalfi. Quan ja sigui ben calent, agafem el seità, el passem per l'ou i seguidament l'enfarinem amb els ingredients que hem barrejat (el pa ratllat, el julivert, les llavors de sèsam i les ametlles). El posem a la paella i el treiem quan tingui un color daurat. Podem deixar-lo a un plat amb paper de cuina per a que absorbeixi l'oli sobrant després de la fritura.
Bon profit!!

dimarts, 12 de juny del 2012

El seità




El seità és una de les grans alternatives de qualitat a les proteïnes d'origen animal.

S'elabora a partir del gluten del blat i és originari del Japó. Després de separar el midó del gluten, aquest últim es fa bullir en un brou amb salsa de soja, algues i gingebre tot i que també es pot condimentar amb altres espècies al gust.

Seità a rodanxes, foto vista aquí

El seità és la "carn vegetal" per excel·lència, no només per la seva aparença, força semblant a la carn sinó també pel seu alt contingut en proteïnes. És de color marró clar i de consistència dura. Es pot menjar només escalfant-lo (ja que es ven com a plat preparat), utilitzar-lo com a carn (es pot arrebossar, fregir, estofar...) o fer-lo servir com a ingredient per preparar altres plats.

Propietats:
  • Alt contingut en proteïnes (24% per 100g de producte)
  • Baix en calories
  • Baix en greix
  • Baix en sodi: ideal per dietes baixes en sal
  • No té colesterol, ja que és 100% vegetal

Et recordem que des del 24 d'abril, ja pots realitzar les teves compres per internet! visita la nostra web!

dijous, 7 de juny del 2012

Experiment "Comparte"





"Acción Contra el Hambre" és una organització humanitaria internacional que es dedica a combatre la desnutrició i la garantia de l'aigua a les poblacions més vulnerables.

En motiu del dia mundial de l'alimentació, el passat mes d'octubre, van realitzar una campanya anomenada "experimento comparte". Sobren les paraules. En el post d'avui us deixem amb el vídeo d'aquest experiment, que és divertit i relexiu alhora, i us animem, a cada u de vosaltres, de la manera que trobeu més adient, a participar en la lluita contra la desnutrició, sobretot dels més petits, ja que 10.000 nens moren cada dia per desnutrició aguda.



Per a que ningú de nosaltres, perdi mai l'esperit de compartir :)

dilluns, 4 de juny del 2012

Novetats en productes Santiveri





Els productes Santiveri compten amb més d'un centenar d'anys d'experiència. A Q&diet hem incorporat als que ja teníem d'aquesta casa, els següents:

- Fucus en comprimits: el fucus és una alga que s'utilitza pel seu efecte saciant (ens fa sentir tips) i pel seu efecte laxant suau. El seu contingut en iode estimula la glàndula tiroides i ajuda a cremar calories, és per això que en casos d'hipo-hiper tiroidisme, s'ha de consultar un especialista o el metge habitual.

- Espirulina en comprimits:, l'espirulina és una alga molt rica en proteïnes i una gran varietat d'elements nutritius com ara àcids grassos essencials, vitamines i minerals. Es recomana en casos d'anèmia, pel seu aport de ferro de gran qualitat.

- Suc concentrat de nabius vermells: un gran aliat per prevenir les infeccions del tracte urinari. Es recomana prendre dues cullerades soperes (directament o diluïdes en aigua o un suc) durant l'esmorzar o bé diluir aquestes dues cullerades en una ampolla d'aigua gran per anar bebent durant el dia. És important anar bebent aigua durant el dia!!

- Quelat magnèsic: el magnesi és un mineral molt important pels ossos, articulacions i músculs entre altres. S'anomena també mineral antiestrès, perquè ajuda a relaxar els músculs i actua positivament sobre la transmissió nerviosa. La seva forma quelada ajuda a que s'absorbeixi millor a l'organisme.

Una de les noves incorporacions de la marca 
Santiveri, ja disponible a Q&diet.