Translate

dilluns, 30 de juliol del 2012

Gaba (àcid aminobutíric), ja disponible a Q&diet




L'àcid gamma aminobutíric (GABA) és un neurotransmissor (biomolècula que transporta informació d'una neurona a una altra) que actua al cervell i la medul·la espinal. Actua inhibint l'activitat de les neurones i per això és un bon relaxant natural, ja que ajuda a inhibir funcions que per estrès o altres circumstàncies poden estar sobrecarregades produint hiperactivitat, insomni i problemes de concentració entre altres.

Amb el pas del temps els nivells d'aquest neurotransmissor van disminuint. Aquest fet ajuda a l'aparició de malalties relacionades amb l'envelliment. És per això que aquest complement està recomanat en cas d'ansietat, insomni, convulsions i hipertensió.

A Q&diet ara disposem de GABA de la casa CFN, una empresa de complements fitonutricionals de Granada.

Càpsules de GABA

Cada càpsula de GABA de CFN conté 500mg d'aquest neurotransmissor. El producte està lliure de gluten, proteïna de soja, colorants o conservants artificials.

Recomanacions d'ús: el fabricant recomana prendre de 1 a 4 càpsules diàries.

dijous, 26 de juliol del 2012

Esqueixada de bacallà




La recepta del mes de la Clara: esqueixada de bacallà.

Per aquests dies calorosos d'estiu el que ve més de gust són plats frescos, ràpids de preparar i que es puguin deixar a punt unes hores abans.

Avui us preparem una amanida de la nostra cuina tradicional. Perquè fos un plat únic hi podríeu afegir algun llegum cuit i tindríeu un plat complet.


L'esqueixada de la Clara

Ingredients:
 
- 200g de bacallà salat esqueixat
- 1 tomàquet de Montserrat gros
- 1 ceba tendra
- mig pebrot vermell
- mig pebrot verd
- 2 dents d'all
- 10 o 12 olives mortes o olives negres d'Aragó
- Oli d'oliva verge extra
- Vinagre de Xerès (opcional)


Preparació:

Dessaleu el bacallà esqueixat, posant-lo en un bol amb aigua durant unes quantes hores. Aneu canviant l'aigua del bacallà fins que trobeu que ja té el punt de sal que us agradi. Si cal, talleu-lo a trossos més petits i reserveu-lo.

Peleu, renteu i talleu la ceba i les dents d'all ben petits. Renteu i talleu els pebrots i el tomàquet a la mateixa mida.

Barregeu tots els ingredients, afegiu-hi les olives i amaniu-ho amb l'oli d'oliva verge extra, i si voleu, amb una mica de vinagre.

Bon profit!!!

dilluns, 23 de juliol del 2012

Alguns complements dietètics per articulacions i ossos




L'estat de les nostres articulacions i els nostres ossos es pot millorar també amb l'alimentació. Al mercat existeixen una sèrie de complements que ens poden ajudar, com els que presentem a continuació:


Artro-Krill, un dels complements
 recomanat en articulacions i ossos
- Alfals: és una planta rica en vitamina D, calci  i fòsfor, que ens ajuden a tenir uns ossos sans i forts, especialment als nens en època de creixement. Aquesta planta també ens ajuda a prevenir l'osteoporosi.

- Artro-Krill: són càpsules de krill, cartílag de taurói músclo de llavi verd. Té una acció molt beneficiosa en processos de tipus inflamatori de les articulacions (artitis, reumatismes) i/o els processos degeneratius com l'artrosi, on a més a més de calmar el dolor, ajuda a la regeneració dels cartílags.

- Arti-Aktiv: Complement per a cartílags i articulacions, el vam presentar fa unes setmanes com a novetat en complements. Està composat per pols de músclo (Perna Canaliculus), oli de peix amb un alt contingut d'EPA, vitamina C, vitamina E i Seleni. 

Artrosan Forte, especial per l'artrosi

Artrosan forte: és un preparat vegetal a base d'arrel secundària d'harpagòfit, cultivat de manera sostenible a través del projecte Kalahari (desert de Kalahari, Sud d'Àfrica). L'harpagòfit ha estat utilitzat des de fa segles com a planta medicinal pels boiximans per tractar l'artrosi  i altres malalties reumàtiques.



- Cartílag de tauró:  el cartílag de tauró s'extreu de l'esquelet del tauró, que és l'únic animal que no pateix càncer degut al seu potent sistema immunològic. Aquest suplement està àmpliament utilitzat en problemes articulars, malalties d'espatlles, colzes i genolls, aixó com també en persones que tenen tendència a patir tendinitis (inflamació dels tendons).

I... això no és tot! per veure més complements, et recomanem que entris a la nostra web i visitis la nostra àmplia secció d'articulacions i ossos!! i si no trobes el teu complement... t'ajudarem a buscar-lo!








dijous, 19 de juliol del 2012

Prevenir la deshidratació! a l'estiu i durant tot l'any...





L'aigua és el component més important del cos humà (un 60% del pes corporal d'un adult és aigua). Hidratar-se és important tot l'any, però amb l'arribada de l'estiu cal tenir especial cura per evitar deshidratar- se!

Què és  i com es produeix la deshidratació?

És una situació en la que el cos perd més aigua de la que ingereix (balanç hídric negatiu). Quan ja és més severa, provoca també desordres en minerals tant importants pel metabolisme com el sodi i el potassi.

La deshidratació es produeix quan no ingerim la quantitat de líquid suficient i/o quan perdem més líquid de l'habitual, a través de la suor quan fa molta calor, exercici físic... o bé per altres situacions com processos diarreics. Els infants, les embarassades i la gent gran són la població amb més risc.

Com saber si m'estic deshidratant?

La deshidratació lleu provoca símptomes com tenir set, mal de cap, debilitat i marejos. Si la deshidratació ja és més moderada, podem notar la boca seca, molt poc volum d'orina, pols accelerat i pell seca. I per últim, quan la deshidratació és greu, cal anar al centre d'urgències més proper!

Les conseqüències depenen de la quantitat de líquid que s'hagi perdut i també de si la persona forma part de la població de risc o no. 

Com prevenir-la?

- Les persones sanes han de beure entre 1,5 i 2 litres de líquid al dia. Aquests requeriments es veuen augmentats fins a 3-4 litres diaris en funció de les condicions climatològiques o l'exercici físic, per exemple.

- No cal esperar a tenir set per beure, s'ha de beure de manera regular (especialment en el cas de la gent gran) ja que amb els anys, el cos perd la capacitat d'avisar-nos quan tenim set. 

- Prendre aliments rics en aigua, com les fruites, les verdures o les sopes.

- La varietat de sabors facilita la ingesta de líquids i la fa més regular: aigua, sucs, refrescs, infusions... 
Vols varietat? et proposem Kombucha Rooibos, una manera diferent d'hidratar-se! Un te que de manera naturalno té teïna ni cafeïna, ric en vitamina C, coure, ferro i altres minerals. El pots trobar a la nostra botiga online


- Evitar fer exercici físic intens  i l'exposició al sol durant els moments del dia en els que fa més calor. 

- Beure líquid abans, durant i després de realitzar exercici físic.

Més informació?

Campanya 2011 contra la deshidratació a l'estiu, de l'Observatorio de hidratación y salud.

Materials educatius de l'European Hydration Institute.




dimarts, 17 de juliol del 2012

Novetats en complements Mahen





Aquesta setmana us presentem dues novetats de la casa Mahen. 

 Aqualim:

 És un producte a base d'extractes vegetals que tenen un efecte depuratiu i     diürètic, que ajuda a eliminar la retenció de líquids. Aquest producte conté extracte d'ortosifon (planta), concentrat de carxofa, extracte de dent de lleó, extracte de rave negre, extracte de sarsa i extracte de garcinia cambogia entre altres.
Recomanacions d'ús: afegir 20-30ml en un litre i mig d'aigua i anar bebent durant tot el dia.


 Coralcart:
Coralcart són unes càpsules que contenen corall marí, cartílag de tauró, salze i vitamina C. Aquest complement està molt indicat en problemes del sistema osteoarticular, artrosi, artritis i altres degeneracions d'ossos. És un producte a base d'extractes vegetals que tenen un efecte depuratiu i diürètic, que ajuda a eliminar la retenció de líquids. Aquest producte conté extracte d'ortosifon (planta), concentrat de carxofa, extracte de dent de lleó, extracte de rave negre, extracte de sarsa i extracte de garcinia cambogia entre altres.
Recomanacions d'ús: prendre de dues a tres càpsules al dia.





Més informació sobre aquests productes? més informació sobre tots els productes dels que disposem a Q&diet? visiteu la nostra web!

divendres, 13 de juliol del 2012

Pa de pessic integral amb poma i nous




La recepta d'avui és una manera divertida i senzilla de menjar fibra,  per fer esmorzars o berenars una mica variats i saludables! un pa de pessic integral amb poma i nous.

Ingredients:

2 ous
100 ml de llet semi-descremada o un iogurt
200g de sucre blanc o morè
1 poma ratllada
100g de farina de blat integral
200g de farina de blat refinada
100g de mantega fosa o 100ml d'oli d'oliva
2 cullerades de postre de llevat en pols
50g de nous pelades i picades



Aquest pa de pessic i altres pastissos, vist aquí.

Preparació:

Preescalfem el forn a 180ºC. Dins d'un bol, posem tots els ingredients i mesclem bé, fins que sigui una pasta homogènia. Agafem un motlle per a forn i hi escampem una mica de mantega amb els dits per tal de que el pa de pessic no s'enganxi i sigui més fàcil de treure del motlle, una vegada sigui cuit.
Aboquem la mescla homogènia al motlle i l'enfornem uns 40 minuts. Deixem refredar i ... bon profit!!!!





dimarts, 10 de juliol del 2012

Alguns productes tradicionals de la cuina macrobiòtica





A Q&diet tenim un espai específic d'alimentació macrobiòtica. Avui us convidem a conèixer una part, us animeu a tastar-los?


Umeboshi: la paraula umeboshi significa pruna hidratada i és molt utilitzada en països asiàtics com el Japó, Corea o la Xina. Entre les seves propietats, destaquen l'efecte basificant, que ajuda a eliminar l'excés d'àcid al cos, propietats antioxidants i antisèptiques.

Tempeh: originari d'Indonèsia, el tempeh s'el·labora a partir de la soja cuinada i fermentada. Molt ric en proteïnes, baix en greix i lliure de colesterol, és ideal com a alternativa a les proteïnes d'origen animal. A més a més, té moltes vitamines, fibra i es digereix fàcilment.

Gomasi: la paraula gomasi és d'origen japonès i ve de la unió de goma (sèsam) i sio (sal), d'aquí a que també es coneix com la sal de sèsam. Normalment s'utilitza com a condiment, que a més de salar els aliments, ens aporta minerals, àcids grassos insaturats (cardiosaludables) i proteïnes. 

Shoyu (salsa de soja) i Tamari: són dues salses molt utilitzades en cuina macrobiòtica. Les dues porten aigua, soja i sal i es deixen fermentar entre 18 i 24 mesos. La diferència està doncs, en que la salsa de soja a més a més dels ingredients que hem esmentat, porta blat.

Miso: miso significa “Font de sabor”. Aquesta pasta el·laborada a partir de soja fermentada i sal marina (amb o sense cereals) va començar a la Xina però es va extendre ràpidament cap al Japó.  N’existeixen de diferents tipus, els més coneguts són: Shiromiso (miso blanc), Akamiso (miso vermell), kuromiso (miso negre) i el hatchomiso (el·laborat només amb soja, és el més proteic).

Daikon: és un rave japonès de color blanc i té un gust semblant als raves que coneixem nosaltres, però picant. Es menja tant cru com cuit  i és ric en vitamines com la vitamina C i el betacarotè i minerals com el calci i el ferro.


Kuzu: el kuzu o kudzu es fa servir des de fa més de 2.500 anys en medicina tradicional xinesa. Es fa servir per preparar begudes medicinals i com a espessant en certs plats, ja que no té gust ni gluten. És útil en cas de malestars digestius i és alcalinitzant.


Més informació? veniu a visitar-nos o consulteu la botiga online.

dijous, 5 de juliol del 2012

La Fundació Alícia




La paraula Alicia és una fusió entre les paraules ALImentació i ciènCIA i es defineix a sí mateixa com un centre d'investigació dedicat a la innovació tecnològica a la cuina, amb l'objectiu de millorar els hàbits alimentaris i la valoració del patrimoni agroalimentari i gastronòmic. 

Logo de la Fundació Alícia

És una fundació privada, sense ànim de lucre creada l'any 2003 i treballa principalment en tres àmbits d'actuació:

- Patrimoni alimentari: investigació i coneixement per valorar els productes del territori i patrimoni nacional.
- Cuina i investigació: per a generar coneixement en tots els aspectes tecnològics que formen part de la cuina.
- Salut i bones costums: treball per a la millora dels hàbits alimentaris de la societat.

La fundació, a més a més, ofereix la possibilitat de visitar les seves instal·lacions així com la organització de tallers, tant escolars com "a la carta".

Entre les noticies actuals més rellevants, el passat 25 d'abril es va presentar l'estudi de gelats i càncer realitzat per l'hospital de Sabadell, l'hospital de Terrassa i el Dr. Francesc Casas amb la participació de la fundació Alícia.

La fundació Alícia és l'exemple de com es poden obrir nous horitzons en el món de l'alimentació, i com la gastronomia i els cuiners poden fer un gran equip amb l'alimentació i el menjar sa. Que per molts anys segueixin aquest tipus d'iniciatives!

dilluns, 2 de juliol del 2012

Novetats de la setmana







Aquesta setmana presentem novetats de diferents marques que ens han arribat. Per a més informació, podeu consultar la web, escriure'ns a les xarxes socials o al mail o bé fer-nos una visita! us esperem...

- Espirulina Platensis de Raab Vitalfood GmbH: les proteïnes que té l'alga espirulina són de fàcil digestió i disponibilitat. A més a més, és una alga molt rica en ferro. El suplement d'espirulina Raab VItalfood a més d'espirulina, conté vitamines i minerals que reforcen la seva acció.

Espirulina Raab Vitalfood, ja disponible a la la botiga d'Andorra i botiga online.

- Gingebre en pols d'Artemis: el gingebre té nombroses propietats, una de les més importants és l'antibacteriana, que fa que sigui un bon aliat contra refredats, úlceres o problemes gastrointestinals. A més a més, ajuda a evitar els vòmits i és afrodisíac. A Q&diet ja disposem d'aquesta planta en pols.

                                                                  
 Gingebre en pols, ja disponible a la la botiga d'Andorra i botiga online.




- Llibre: la alimentación y las emociones: Montse Bradford, diplomada en teràpia emocional, ens ensenya en aquest llibre que tots els aliments tenen una energia que pot afectar a la nostra manera de ser, de sentir o pensar. En aquest llibre podreu conèixer les vibracions específiques que ens transmeten els aliments per tal de relacionar-nos millor amb l'alimentació diària i aconseguir l'equilibri interior.

El llibre, de l'editorial Océano Ambar, ja disponible a la la botiga d'Andorra i botiga online