Translate

dijous, 30 d’agost del 2012

El museu de la xocolata




Voleu passar una estona diferent? Avui us recomanem el museu de la xocolata, a Barcelona!

El museu de la xocolata va ser impulsat pel Gremi Provincial de Pastissers de Barcelona i va néixer amb l'objectiu de donar a conèixer la xocolata: els seus origens, l'arribada a Europa, les seves propietats i valor nutritiu entre altres.


El museu es divideix en 8 parts:

- El cacau i la xocolata
- Xocolata, pont entre cultures
- Art i creació
- Pastisseria i xocolata
- Audiovisuals
- Maquinària
- Sala Barcelona
- Botiga i cafeteria

A més a més, podreu realitzar múltiples activitats (amb reserva prèvia), tant per escoles com per al públic en general, ja siguin nens o adults.

Per més informació, vegeu el següent link! I ... a gaudir!!


dilluns, 27 d’agost del 2012

Novetats en productes de La Finestra Sul Cielo




La Finestra Sul Cielo és un fabricant de productes orgànics de qualitat que va néixer a Itàlia l'any 1978. Aquesta marca es caracteritza per no utilitzar sucre refinat o sense refinar, fructosa, suc d'atzavara, xarop de glucosa, llet i lecitina o derivats ( encara que siguin d'agricultura biològica).

A continuació us presentem les novetats que hem incorporat d'aquesta marca, i que ja teniu disponibles a Q&diet i a la nostra botiga virtual.

Amasake d'arròs integral
Amasake d'arròs, de civada i de mill: l'amasake és una crema que s'obté de la fermentació natural dels cereals. Es pot consumir sola, acompanyada de fruita, melmelades, cremes de fruits secs o per cuinar postres, com ara pudings. 


Macarrons i estrelletes d'arròs integral: macarrons i estrelletes d'arròs, un cereal que no conté gluten i que a més a més, com que no és refinat, conté fibra que ens ajuda a mantenir en un bon estat el nostre trànsit gastro-intestinal.



Te de llimona
Te de llimona: el te de llimona està preparat per consumir quan un ho desitgi, només cal guardar-lo ben fresquet! Està fet a base de te, suc concentrat de raïm, suc concentrat de llimona i aromes naturals.


Focaccia d'espelta: l'espelta és un blat milenari més ric en proteïnes que el blat convencional, que ens permetrà fer que la nostra alimentació sigui més rica i variada. Les focaccies o "pitas" són uns pans que s'obren i s'omplen dels ingredients que més ens agradin, ja siguin freds o calents. Cada membre de la família es podrà fer el seu al seu gust!


Us convidem a conèixer la resta de productes de La Finestra Sul Cielo i si no trobeu el que busqueu, intentarem trobar-lo!!

divendres, 24 d’agost del 2012

Truita de carbassó i ceba



La recepta del mes de la Clara: Truita de carbassó i ceba.


M'he decidit a fer una truita de carbassó i ceba ja que són hortalisses que estan en un bon moment als horts del costat de casa. Es tracta d'un segon plat molt lleuger.


Per fer bones truites, tant sensorialment com nutricionalment és important conèixer l'origen dels ous i procurar que siguin de gallines criades en llibertat. Veureu com el color de la truita és d'un groc intens.

Foto i més informació sobre els ous, aquí.
Ingredients:

- 4 ous
- 1 ceba
- 1 carbassó
- Sal
- Oli d'oliva

Preparació:

Netejar el carbassó i tallar-lo a trossos petits. Tallar la ceba ben primeta i ofegar-ho tot amb una mica d'oli a la paella. Salar-ho al gust.

Batre els ous enèrgicament, afegir els carbassons i la ceba cuits i escorreguts. Fer la truita de manera corrent. El punt de cocció haurà de ser al gust de cadascú, cal tenir en compte que com més cuit sigui, la digestió serà millor.

Bon profit!

dilluns, 20 d’agost del 2012

Begudes vegetals a base de cereals




Ja fa anys, es van posar de moda les begudes vegetals a base de cereals, tant, que són un dels nostres productes estrella. Aquestes begudes es van començar a utilitzar com a substitutius de la llet, són ideals ja que tenen un gust suau que fan que es puguin prendre amb cafè, amb xocolata, es puguin fer servir per cuinar o fins i tot, prendre soles com una beguda refrescant més.

Una vegada obertes, s'han de conservar en nevera i consumir en uns 3-4 dies. No tenen lactosa (el sucre de la llet) així que són ben tolerades i molt digestives. Algunes begudes vegetals que podeu trobar a Q&diet són:

- Begudes d'arròs: són delicioses begudes a base d'arròs. El sabor dolç procedeix de la transformació enzimàtica del mateix cereal. Els seus ingredients principals són aigua, arròs, oli de llavors de gira-sol en primera pressió en fred i sal marina. D'aquesta beguda, en deriven altres varietats, com són la beguda d'arròs amb calci d'algues marines, la beguda d'arròs amb malta i avellanes o ametlles o la beguda d'arròs amb xocolata. Totes estan boníssimes!

- Begudes d'espelta: l'espelta és un cereal milenari que té un contingut més alt en proteïnes, fibra i vitamines que el blat comú. La beguda d'espelta prebiòtica és rica en inulina, una fibra que ens ajuda a regular el nostre ritme intestinal. Una altra varietat d'aquesta beguda que podeu trobar a Q&diet són la beguda d'espelta amb magrana, molt refrescant!

Original beguda d'espelta amb magrana, disponible a la web!

- Begudes de civada: la civada (avena en castellà) és un cereal amb nombroses propietats, famós pels seus beneficis per la pell. És un cereal molt ric en fibra i vitamines i a més a més és diürètic. La beguda de civada amb calci ens ajuda a poder substuir la llet sense fer carències de calci, vital per la bona salut dels ossos. 

- Begudes de kamut: el kamut és un altre blat milenari que també té una major proporció de proteïnes i i minerals que el blat convencional. No deixeu de tastar la beguda de kamut amb cacau  i la beguda de kamut amb goji, no us deixaran indiferents!

- Begudes de soja: la soja no és un cereal, és una llegum, però des de fa molt de temps es fa servir per a fer begudes substitutives de la llet. Les begudes de soja enriquides amb calci ens permeten substituir la llet sense fer carències de calci. A més a més, disposem de begudes de soja de vainilla i de xocolata!

- Altres begudes vegetals: a més a més d'aquesta àmplia gamma de begudes que acabem de presentar, també podreu trobar a la nostra secció de begudes vegetals, begudes de xufla, orxata, beguda de nous de macadamia, i llets vegetals d'ametlla i avellana en pols.

Us animeu a tastar-les? 

dijous, 16 d’agost del 2012

El peix blau




El peix, un dels pilars fonamentals de la dieta mediterrània, es classifica en blanc o blau en funció de la seva quantitat de greix.

El peix blau, és més ric en greix que el peix blanc. Un greix que rep el nom d'omega 3 o DHA. Els omega 3 són uns àcids grassos essencials, que juntament amb els omega 6 són imprescindibles pel creixement i el bon desenvolupament cel·lular, per això, a part de ser importants durant tota la vida, ho són especialment durant l'embaràs. A més a més, s'ha demostrat que aquest tipus de greix també té propietats cardiosaludables.

Quin peix és blanc i quin blau?


El peix blau conté com a mínim, un 6% de greix mentre que el peix blanc no supera el 2%.  Una manera per diferenciar-los a simple vista de manera senzilla, és fixar-nos en la cua. La cua del peix blau té forma de fletxa, mentre que els peixos blancs tenen la cua més recta.

Alguns exemples són...

Peix blanc: lluç, bacallà, llenguado, besuc, rap, llobarro.

Peix blau: anxova, tonyina, sadrina, salmó, verat, sorell.

I... tenen temporada? sí, tot i que actualment a la peixateria, trobem pràcticament qualsevol tipus de peix durant tot l'any, no hem d'oblidar que els peixos són éssers vius, que tenen els seus cicles biològics igual que les carns, les fruites o les verdures. Us deixem un enllaç d'un calendari de temporada i més informació molt interessant a la guia de peixos i marisc, aquí.

dilluns, 13 d’agost del 2012

Novetats en llibres



Aquesta setmana us presentem les novetats en llibres.

Los problemas del adulto: aquest llibre, d'Ana Maria Lajusticia, de l'editorial Plaza&Janés ens ensenya a viure enfocats a la prevenció. Prevenir adquirint coneixements per preservar la salut i envellir bé.

Vencer la osteoporosis: l'autora també és Ana Maria Lajusticia. Aquesta obra tracta àmpliament l'osteoporosi  i les seves complicacions, així com també les solucions: el colàgen, entre altres, fa que els ossos siguin més flexibles i que es pugui prevenir el desgast. 

Una de les novetats, ja disponible a www.e-qdiet.com

El equilibrio a través de la alimentación: en aquest llibre, escrit per Olga Cuevas es fa una comparació entre l'alimentació oriental i occidental, explicant com la diferència cultural i d'entendre la vida fa que hi hagi moltes diferències a l'hora d'alimentar-se. A més a més, el llibre proposa una sèrie de dietes "equilibradores".

El libro de la macrobiótica: Michio Kushi,  una de les autoritats mundials en macrobiòtica, explica de manera senzilla com menjar i viure amb harmonia, salut i felicitat. Descriu en detall els aliments macrobiòtics i com preparar-los correctament. És la guia macrobiòtica per excel·lència.

A més d'aquests 4 llibres nous, us convidem a visitar la nostra secció de llibres! i si no trobeu el que busqueu, no dubteu en preguntar-nos, farem el possible per trobar el vostre!

dijous, 9 d’agost del 2012

Batuts de fruita




Una manera de prevenir la deshidratació a l'estiu, és bevent batuts de fruita. D'aquesta manera a més a més, mengem fruita (a poder ser de temporada) d'una manera divertida i diferent.

La preparació sempre és la mateixa, batre bé tots els ingredients i opcionalment, afegir gel. Si la fruita era massa àcida, sempre tenim la opció d'afegir sucre o bé edulcorant líquid en el cas de que haguem afegit gel (si el batut és massa fred, el sucre no es desfà...).

Al post d'avui us deixem uns quants batuts. En podeu trobar més aquí.

Batut de papaia i meló amb beguda de soja

Ingredients:

- 1 papaia sense pepites
- Mig meló
- 250 ml de beguda de soja (llet de soja)

Batut de síndria

Ingredients:

- 1kg de síndria pelada i trossejada
- 2 llimes pelades

Batut de préssec, cireres i iogurt.

Ingredients:

- 2 iogurts naturals
- 2 préssecs pelats i trossejats
- 200g de cireres sense pinyol

I... bon profit!!


dilluns, 6 d’agost del 2012

El te





El te és una de les begudes més consumides del món. El te s'el·labora fent una infusió de l'arbre del te (Camellia Sinensis o Thea Sinensis). Són moltes les llegendes al voltant de com es va començar a consumir aquesta planta en forma d'infusió, el que sí que se sap segur és que el seu origen se situa entre Xina, el Tíbet i Myanmar i que va entrar en contacte a Europa a finals del S.XV amb l'arribada dels portuguesos a la Índia.


Tipus de tes:

El que diferencia un te d'un altre és la manera de recol·lectar-lo i processar-lo, però la planta sempre és la mateixa. La diferència principal entre tipus de te es basa en la fermentació, un procés que es realitza de manera natural pels components que contenen les fulles del te. Així doncs, se'n coneixen diverses varietats, les més conegudes són:

- Te blanc: són les fulles joves, al natural, que no s'han oxidat, només han estat recol·lectades i secades.

- Te verd: són tes no fermentats. Les fulles passen per tres processos: torrefacció (evita que coemnci el procés de fermentació), enrotllat i secat. Del te verd, són conegudes també dues varietats:
    • Kukicha: és un te que s'el·labora a partir de les branques, però que es recol·lecta després d'estar 3 anys a la planta. No té teïna, i per tant també el poden prendre nens.
    • Bancha: és igual que el kukicha però s'el·labora a partir de les fulles.  Té molt poca teïna i és més aromàtic que l'anterior, per la utilització de les fulles.
    • Hojicha: és igual que el bancha però el seu processat acaba amb una torrefacció al carbó. De la mateixa manera que el bancha, és molt baix en teïna (màxim 1,5%).

- Te oolong: també es coneix com te blau. És un te en que la seva fermentació es para a la meitat del procés.

- Te negre: és un te molt processat i el més fermentat de tots. El seu gust és més fort. Del te negre, se'n deriva el te fumat.

- Pu-erh: també es coneix com té vermell. S'obtenen mitjançant un tipus de fermentació no enzimàtica, diferent a la dels tes negres.

- Te groc: es podria dir que aquest te està entre un te blanc i un te oolong. Les seves fulles es deixen madurar enlloc de fermentar, de tal manera que la seva fermentació tampoc és enzimàtica. Antigament aquest te estava reservat als monjos budistes.

- Te rooibos: el rooibos prové d'una planta del sud d'Àfrica, diferent a la del te (Aspalthus Linearis) i no conté teïna. Es recol·lecta únicament durant els mesos de gener a març i tant la fermentació com el secat es fan a l'aire lliure.


Et convidem a conèixer la nostra gran varietat de tes! Ja sigui a través de la web o fent-nos una visita! T'esperem.

dijous, 2 d’agost del 2012

Setmana Mundial de la lactància materna




La setmana mundial de la lactància materna se celebra del dia 1 al 7 d'agost. Aquesta setmana Mundial se celebra en més de 170 països i té com a objectiu principal fomentar la lactància materna, o natural i millorar la salut de tots els bebès del món. A més a més aquest any se celebra el 20è aniversari de  la Declaració d'Innocenti, formulada per càrrecs de la OMS (Organització Mundial de la Salut) i UNICEF l'any 1990 amb la finalitat de protegir, promoure i recolzar la lactància materna.

Logotip i tema d'aquest any

Espanya, existeixen diferents associacions pro-lactància materna, com ara l'Associació ALBA o la Liga de la Leche, que ofereixen informació i suport a les mares que volen optar per la lactància materna.

Quins beneficis té per al nostre bebè la lactància materna?

  • La llet materna li transmet immunitat degut a tots els anticossos que conté el calostre (líquid làctic de color grogós que es produeix al final de l'embaràs).
  • La llet materna té tots els nutrients necessaris per al bebè: lactosa, aigua, proteïnes, sals, greixos i defenses.
  • La llet materna sempre està a la temperatura adequada, és un aliment segur que no s'ha de manipular.
  • La seva digestió és més senzilla i es redueixen els còlics (gasos dels nadons)
  • Hi ha estudis que revel·len que els nens alimentats amb llet materna tenen menys possibilitats de desenvolupar obesitat, diabetis, problemes cardiovasculars o leucèmia.
  • El contacte que rep el bebè quan la mare li dóna el pit li permet sentir la seva olor i notar la seva pell, cosa que li transmet seguretat i tranquil·litat.


A més a més, la lactància materna també té una sèrie de beneficis per la mare, com és el fet de facilitar la pèrdua de greix a la zona de cuixes i malucs, entre altres.

Per a més informació sobre la Setmana Mundial de la lactància materna 2012, fes clic aquí.