Translate

dijous, 29 de novembre del 2012

Croquetes de porro, pastanaga i poma



La recepta del mes de la Clara: croquetes de porro, pastanaga i poma!


Fa uns dies vaig descobrir un restaurant molt interessant, El Cau del Llop i hi vam poder gaudir d'unes croquetes originals i delicioses.

Els fregits s'han d'elaborar de forma correcta i menjar-ne com a molt entre un i dos cops per setmana, no resultaran perjudicials si la resta de l'alimentació és variada i equilibrada.

Aquestes croquetes són majoritàriament vegetals i poden ser aptes per a tota la família. A més de ser un bon recurs per introduir als més petits al món dels vegetals.

Ingredients:


- 2 pastanagues
- 2 porros
- 1 poma tipus golden
- 50g de formatge mozarel·la
- Farina
- Llet semi-desnatada
- Sal
- Pebre
- Oli per a fregir

Preparació:

Renteu les pastanagues i els porros i talleu-los a trossos petits. Sofregiu-ho fins que sigui cuit.
Renteu la poma, peleu-la i talleu-la a trossos mitjans. Afegiu-la a la resta d'hortalisses. Ofegueu-ho conjuntament.
Continueu-ho remenant-ho tot i afegiu-hi amb cura 3 o 4 cullerades de farina. Després aneu abocant llet a poc a poc sense deixar de remanar, per anar lligant-ho. Poseu-hi sal i pebre.
Quan tingui una textura manejable, que es desenganxi de la paella, poseu-hi el formatge i seguiu remenant per barrejar-ho bé.
Poseu la massa en un plat pla i deixeu-la refredar, tapada amb film de plàstic perquè no faci crosta.
Quan estigui freda o tèbia, agafeu-ne porcions amb una cullera i doneu-hi la forma desitjada, passeu les croquetes per pa ratllat  i fregiu-les amb oli abundant i molt calen, fins que tinguin un color daurat per totes les cares.
Traieu-les de la paella i escorreu-ne l'oli amb un paper de cuina. 

Bon profit!!!

dilluns, 26 de novembre del 2012

El ginseng



Foto i més informació, aquí.

El ginseng és una planta d'origen asiàtic. Les seves propietats es deuen principalment als ginsenòsids, que es troben a les arrels, per això, l'arrel, és la part més utilitzada de la planta.

La planta forma part de la família del gènere araliaceae i arriba fins als 60cm d'alçada. L'arrel és gruixuda i blanca i té moltes ramificacions. 


El ginseng es pot classificar en tres tipus en funció del processat de l'arrel. Així doncs, el ginseng blanc és el ginseng després de ser recol·lectat. Si el ginseng blanc es deixar assecar, es converteix en ginseng marró. Finalment, si l'arrel es fa coure al vapor i es deixa assecar al sol, obtindrem ginseng vermell.

Propietats:


El ginseng és un dels tònics més antics que hi ha, i és conegut com el remei del cansament per excel·lència. La seva riquesa en vitamines, minerals, glúcids i proteïnes fan que s'estimuli el sistema nerviós i que sigui un suplement ideal per l'astènia, tant física com mental, la fatiga i l'activació del metabolisme cel·lular. A més a més el ginseng també és conegut com a estimulant de l'apetència sexual.

Aquestes propietats també fan que el ginseng sigui molt útil a l'hora de recuperar-se de malalties que ens deixen dèbils (com ara refredats o fins i tot fatiga crònica), esforços físics intensos (esport) i estrès (se'li han atribuït propietats neutralitzants de l'estrès).

Recomanacions d'ús i presentacions:

La manera més habitual de consumir el ginseng és a través de complements dietètics, no obstant també hi ha plats que inclouen aquesta arrel.

La dosi habitual és d'un a dos grams al dia, i s'ha de prendre sempre abans o durant l'esmorzar. 






dijous, 22 de novembre del 2012

Prevenir els refredats!




Amb l'arribada del fred... arriben els refredats. Avui al blog proposem uns suplements per poder-los prevenir!

  • Pòl·len: el pòl·len és un reconstituent. El produeixen els òrgans masculins de les plantes amb la finalitat de fecundar els òrgans femenins. El 25% de la seva composició són proteïnes de molt bona qualitat i enzims que ens ajuden a fer la digestió. A més a més, és molt ric en Beta-carotens (pro-vitamina A)i vitamina C, que ajuden a prevenir refredats. Més informació sobre el pòl·len en aquest post.
  • Gelea Reial: la gelea reial  és fabricada per les abelles obreres amb la finalitat d’alimentar a l’abella reina. Degut al seu contingut en àcids orgànics, aquest reconstituent té propietats antibactericides  i antimicrobianes que també ens ajudaran a prevenir refredats.
  • Pròpolis: el pròpolis és una espècie de resina que les abelles utilitzen per desinfectar el rusc. Té una funció protectora gràcies als fitoquímics (olis essencials) i un efecte antimicrobià gràcies al seu contingut en flavonoids.
  • Reishi: el reishi és un bolet molt utilitzat a l'Àsia. De la mateixa manera que el shiitake, els aminoàcids i els polisacàrids presents en aquest bolet, el fan un suplement interessant a nivell de sistema immunològic, amb propietats antibacterianes.
Bolet reishi, foto vista aquí.
  • Equinàcia: aquesta planta és coneguda pels seus efectes al sistema immunològic. Ajuda a la prevenció de refredats i altres tipus d'infeccions per la seva rica composició en flavonoids. Es troba al mercat en càpsules, deshidratada per fer infusions, en caramels, xerops i productes com aquest.
  • Gingebre: l’ arrel és molt útil per a tractar la congestió nasal i de pit. També es pot prendre en infusió acompanyada amb un raig de llimona, o consumir caramels fets amb gingebre.
  • Shiitake: aquest bolet, molt empleat en la medecina xinesa, es troba al mercat de manera natural i en càpsules. De la mateixa manera que l’equinàcia, ajuda a enfortir el sistema immunològic degut a la seva composició natural en aminoàcids com l’arginina.
  
     A veure si d'aquesta manera... ajudem a prevenir abans que guarir!!

dilluns, 19 de novembre del 2012

Echinaforce hot drink, novetat a Q&diet




Echinaforce hot drink és un producte ideal per combatre els símptomes aguts de la grip i els refredats. Els seus components principals són l'equinàcia i les baies de salze.

L'equinàcia és una planta coneguda pels seus efectes al sistema immunològic. Les llavors de salze (sauco en castellà) són uns fruits negres d'un arbust anomenat Sambucus nigra, i s'utilitzen des de fa més de mil anys per combatre refredats i fer baixar la febre.

Echinaforce hot drink, ja disponible a Q&diet i a la web

Recomanacions d'ús:

Echinaforce hot drink, de Vogel, és la combinació d'aquestes dues plantes i es pren en calent. Per adults i nens de més de 12 anys d'edat, es recomana prendre mitja tassa d'aigua calenta amb una cullerada del producte (5ml), 5 vegades al dia durant els primers 3 dies i després reduir-ho a 3 vegades al dia. En el cas dels infants, les dosis són de mitja cullerada (2,5ml) els primers dies, 4 vegades al dia i els dies posteriors, dues vegades al dia.

Animeu-vos a provar-ho! segur que repetireu!


<!--[if !supportLists]-->·      

dijous, 15 de novembre del 2012

Mousse de formatge cremós amb mermelada de maduixa




Ahir se celebrava el dia Mundial de la diabetis, del que vam parlar en un post de la setmana passada (per recordar el post, fes click aquí).

És per això que la recepta d'aquesta setmana és una recepta apta per a diabètics, per ajudar a desmitificar que els diabètics no poden menjar postres exquisits!

Ingredients (4 persones):


250g de formatge cremós baix en greix
1 poma golden
Edulcorant sense calories: 3-4 culleradetes de postre d'edulcorant, a poder ser líquid
Mermelada de maduixa sense sucre afegit ni fructosa
4 clares d'ou
8 grans de raïm negre o unes maduixes
Fulles de menta (opcional)
2 culleradetes de postre de mel (opcional)

Preparació:

Pelem i tallem la poma a trossets i la barregem amb el formatge. Ho batem fins a formar una crema homogènia. En un vol a part, batre també les clares, al punt de neu.
Poc a poc, barregem la crema de formatge i poma i les clares al punt de neu. Anem removent amb l'ajuda d'una cullera de fusta per no fer minvar l'esponjositat de les clares. Remenar fins a tenir una textura de mousse.

Preparem 4 copes per muntar el postre. A cada copa, posem una base de mermelada de maduixa i a sobre, repartim bé la mousse que hem fet i seguidament ho adornem amb els raïms partits per la meitat o les maduixes, una fulla de menta i uns filets de mel.

Bon profit!

dilluns, 12 de novembre del 2012

L'estèvia i la tagatosa




D'un temps ençà, s'ha començat a parlar de l'estevia i de la tagatosa, dos edulcorants amb propietats molt interessants per als diabètics. Avui en parlem en aquest post.

Estèvia:


L'estèvia és una planta d'origen tropical que es cultiva bàsicament a Sud-Amèrica. Les seves fulles tenen un gust dolç i s'utilitzen, des de ja fa temps, per fer un edulcorant natural. Les fulles d'aquesta planta contenen uns components naturals que fan que tingui un poder edulcorant d'entre 250 i 300 vegades més que el sucre.
Els avantatges principals d'aquest edulcorant són que gairebé no té calories i que estudis recents indiquen l'estèvia pot ser útil en la millora de la tolerància a la glucosa i la pressió arterial alta. Val a dir però, que l'edulcorant té un cert regust a regalèssia. La legislació Espanyola, permet el seu ús des de 2011.


Foto de la planta d'estèvia, vista aquí.


Tagatosa:

La tagatosa és un sucre natural que està present en petites quantitats als productes làctics. Es fabrica industrialment a través del sucre de la llet, la lactosa. Té una textura molt semblant al sucre, pràcticament el mateix poder edulcorant però només 38 Kcal. Aquest edulcorant està reconegut com a aliment segur per la FAO des de 2001. Diferents estudis avalen que la tagatosa té un índex glucèmic proper a zero, per això és molt recomanat per a diabètics. 

Exemple de producte amb tagatosa, més productes aquí. 

dijous, 8 de novembre del 2012

14 de novembre, Dia Mundial de la diabetis



El proper dia 14 de novembre, és el Dia Mundial de la Diabetis.

La diabetis es caracteritza per tenir valors de sucre elevats a la sang. L'organisme, per diferents causes, no té la capacitat de regular els nivells de sucre a la sang.

Cada any, el 14 de novembre se celebra el dia mundial, coinicidint aquesta data amb el naixement de Frederick Banting, un dels descobridors de la insulina i el logotip del dia mundial és un cercle blau, que representa el cel que uneix totes les nacions i la bandera de la ONU.


D'ençà ja fa 4 anys, el dia mundial de la diabetis se centra amb l'educació i la prevenció, sota l'eslògan "Protegim el nostre futur".

Al post d'avui, us deixem uns enllaços molt interessants sobre aquesta malaltia:

- Andorra també disposa d'associació de diabètics d'Andorra (ADA) però no disposa de pàgina web.

dilluns, 5 de novembre del 2012

Més novetats ja disponibles a Q&diet!




Comencem la setmana carregats de novetats!


Cirulax Bio (Biográ)


Cirulax Bio és un aliment natural que imita als cereals de l'esmorzar. Està fet a base de segó de blat, prunes, llavors de lli i atzavara (per edulcorar). Generalment s'utilitza per esmorzar o berenar. Es pot barrejar amb llet, sucs, begudes vegetals, o iogurts, per exemple. Aquest aliment és molt ric en fibra així que a més de ser gustós, ens ajudarà a mantenir correctament el nostre trànsit intestinal!




Cervesa de quinoa i cervesa Premium (Mongozo) 


La quinoa que conté la cervesa Mongozo és biològica i comercialitzada sota les regles del comerç just. Aquesta cervesa té un color marró daurat i una graduació alcohòlica de 5,9º. 

Per altra banda, la cervesa Mongozo Premium també és de comerç just i no conté gluten. 






Compotes de fruita (Probios)

Les compotes de fruita Probios tenen un envàs ideal per poder beure a tot arreu. Estan envasades individualment i tenen una obertura de rosca que permet poder tornar-les a tancar una vegada obertes. Estan fetes amb polpa de fruita. Els sabors disponibles són: pera i plàtan, nabius i maduixa, i poma.


Preparats per elaborar pans i magdalenes d'espelta (Biográ)

L'espelta, un gra milenari amb un contingut més alt en proteïnes i minerals que el blat convencional, permet elaborar infinitat de productes de pastisseria. Arriben a Q&diet uns nous preparats per poder elaborar pans d'espelta: pa d'espelta, pa d'espelta i sègol  i pa d'espelta i kamut. 

També, de la mateixa casa, ha arribat un preparat per poder fer magdalenes i un altre per poder fer bescuit.



Bioburguermix (Biográ)

Un preparat a base de soja texturitzada, cereals i verdures per poder cuinar de forma ràpida i senzilla carns vegetals com ara mandonguilles, hamburgueses o croquetes entre altres. És un producte 100% ecològic i apte per a vegetarians i vegans.



Yannoh instant (Lima)

Yannoh instant és un cafè de cereals, és a dir, un preparat a base de cereals amb gust de cafè, ideal per poder substituir-lo. Es pot utilitzar amb llet o amb begudes vegetals LINK. Conté ordi, sègol, xicoira i glans. 100% ecològic.




Risottos (Cascina Belvedere)

Nous risottos de cultiu biològic, molt fàcils de preparar. Les varietats que hem incorporat són: gambes i carbassó, bolets, tomàquet i alfàbrega, carxofes i tapioca i sèmola. 




Us animem a tastar-los tots!! 

dijous, 1 de novembre del 2012

Panellets de pinyons



El dia de la castanyada, es mengen castanyes però també panellets. Sent una data tant propera, avui proposem una recepta de panellets! Una recepta vista aquí.

Ingredients:

500g d'ametlla pols
500g de sucre
Clara d'ou
100g de moniato cuit
una clara d'ou

600g de pinyons
3 ous


Preparació


Fer una massa fina i homogènia barrejant i treballant l'ametlla, el sucre, la clara d'ou i el moniato. Deixar-la reposar a la nevera mínim 24h embolicada en un drap humit.

Al dia següent mentre es pre-escalfa el forn a 230-250ºC, fer boletes (panellets) de la massa d'uns 20g. En un plat, batre els ous i arrebossar el panellet amb l'ou. Seguidament, en un altre plat ple de pinyons, passar la boleta per tal de que s'enganxin a la massa. Acabar de pintar el panellet amb l'ajuda d'un pinzell. Untar una safata amb una mica d'oli d'oliva, posar els panellets i enfornar. Treure del forn quan siguin daurats.



Bona Castanyada!!