Translate

dijous, 24 de gener del 2013

La civada


El gra de civada, foto vista aquí.
La planta de la civada (avena en castellà) pertany a la família de les gramínies. El seu gra és ric en almidó, proteïnes, greixos, fibra, vitamines i minerals. 

A nivell de composició, és un cereal molt interessant. A nivell de greixos, destaca el seu alt contingut en greixos insaturats, sobretot omega 6. A més a més està demostrat que conté fitoesterols (colesterol vegetal) que ajuda a disminuir els nivells de colesterol en sang.


Pel que fa a les vitamines, és un cereal ric en vitamines del grup B, especialment la vitamina B1 que és molt necessària pel sistema nerviós i que juntament amb un component anomenat avenina, fan que sigui un bon sedant pel sistema nerviós.

La civada també és rica en minerals com el fósfor, el potassi, el magnesi, el calci i el ferro.

Propietats:

Sistema nerviós: la seva composició fa que sigui un cereal ideal per tonificar i equilibrar el sistema nerviós. Es recomana en casos d'estrès, nerviosisme i fins i tot insomni.

Sistema digestiu i aprimament: Pel seu alt contingut en fibra, la civada és un cereal molt adequat per aprimar ja que la fibra dóna un poder saciant. A més a més es considera un regulador metabòlic que ajuda a perdre pes. Per altra banda, és un cereal fàcilment digerible i recomanat en casos d'úlcera i gastritis. També és un cereal recomanat per als diabètics ja que el seu aport de fibra ajuda a mantenir un nivell adequat de glucosa a la sang.

Sistema cardiovascular i colesterol: el seu alt contingut en greixos insaturats i fitoesterols el converteixen en un cereal cardiosaludable, ajudant a disminuir els nivells de colesterol en sang.

Pell, cabell i ungles: la civada és un cereal molt interessant per tractar problemes de la pell com psoriasi, urticària o dermatitis. També ajuda al bon creixement de cabell i ungles.

Recomanacions d'ús i presentacions:

El consum de civada està àmpliament extès. En l'actualitat es troben molts productes fets amb farina de civada com ara pa, pasta, galetes etc. i també en molts productes com a ingredient (podeu veure tots els productes disponibles a Q&diet que contenen civada, visitant la nostra botiga virtual).

No obstant, per aprofitar totes les seves propietats, la millor manera és consumir flocs o segó. Ja sigui amb suc, llet, begudes vegetals, iogurts o kèfir.

Per acabar, recomanem un article que va sortir a La Vanguardia parlant d'aquest cereal, per llegir-lo feu click aquí. A veure qui s'anima a posar aquest cereal a la seva dieta habitual!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada