Translate

dijous, 21 de març del 2013

Alguns complements dietètics per la bona salut del sistema urinari

El post de la setmana passada va estar dedicat al Dia Mundial del Ronyó, i a la importància del seu bon funcionament. Seguint amb el tema, avui parlem de complements dietètics que ens poden ajudar a mantenir o millorar la salut d'aquests òrgans tant importants.

Saxifraga (rompepiedras)



La Saxifraga és una planta amb acció diürètica i serveix per a eliminar les pedres o la sorra que es pot formar en els conductes urinaris. En adults, s'aconsella prendre 25 gotes diluïdes en aigua, tres vegades al dia.




Ortosifó (te de java), vara d'or i bardana




L'ortosifó, també anomenat te de java,  és molt útil contra les afeccions urinàries cròniques o recurrents com l'urolitiasi, hiperuricèmies, cistitis, prostatitis, uretritis i adenoma benigne de pròstata.


Per altra banda, la vara d'or, també coneguda com solidago, també s'utilitza per la bona salut del sistema urinari ajudant a combatre la nefritis aguda, la cistitis o la uretritis.

La bardana, per la seva banda resulta útil per les pedres de ronyó i la cistitis.



Estigma de blat de moro



És un diürètic molt efectiu, específic per les vies urinàries. S'utilitza especialment en casos de cistitis, litiasis urinàries i diverses malalties renals.



Tisanes Biorenal T

Les infusions Biorenal T (casa Artemis) són una mescla de farigola, bruc, nona i anís verd. Ajuden a depurar els ronyons.


Sabalsan


Sabalsan és un producte de la marca Vogel amb efectes descongestionants que s'usa per a les disfuncions de la pròstata i la bufeta. El seu ingredient principal és el margalló (palmito en castellà), una palmera molt petita. S'aconsella prendre una càpsula al dia després de dinar.



Productes amb nabius


Els nabius, especialment els nabius vermells són antioxidants i ajuden a combatre les infeccions d'orina. Ajuden a disminuir la fixació de certs bacteris.


Dent de lleó

És una planta indicada per ajudar a tencar els càlculs renals. A més a més, estimula el ronyó de manera notable ajudant a que el seu funcionament sigui correcte. És una planta molt eficaç a nivell depuratiu perquè ajuda a eliminar toxines de la sang. Es troba en forma de càpsules, extracte líquid i planta seca.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada