Translate

dimarts, 12 de març del 2013

Dia mundial del ronyó

El Dia Mundial del Ronyó se celebra des de l'any 2006 el segon dijous del mes de març, que aquest any serà el dia 14.

La diada, té com a objectiu principal que la gent conegui i entengui com d'importants són els ronyons i quines funcions realitzen. A més a més, cada any la diada se centra en un tema principal, que aquest any serà la insuficiència renal aguda.

Dia mundial del ronyó 2013, més informació aquí.

Els ronyons són uns òrgans vitals, ja que s'encarreguen de filtrar la sang i separar-ne els productes de rebuig i l'aigua en excés, que se'n van del cos en forma d'orina. Si els ronyons no funcionen correctament, els productes de rebuig es poden acumular a la sang, sent perjudicials per la salut.

A Q&diet intentem aportar el nostre petit gra de sorra enfocant els nostres posts a la prevenció i fomentant estils de vida saludables, ja que com diu la frase, més val prevenir que curar. Per això avui pengem dos enllaços molt interessants, el primer conté molta informació sobre els ronyons i les seves funcions i el segon, un qüestionari senzill i pràctic per saber com estan els nostres ronyons. Esperem que us agradin! i recordeu... Més val prevenir que curar!!!

Enllaços:

NKUDIC (National Kidney and Urologic Diseases Information Clearinghouse): Los riñones y cómo funcionan.

Fresenius Medical Care Argentina. Área de Prevención: ¿Cómo funcionan tus riñones?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada