Translate

dimecres, 27 de març del 2013

La Mona de Pasqua tradicional


"Pasqua ha arribat, els ous són meus"!!

Durant aquestes dates, és típic que els padrins regalin la Mona de Pasqua als seus fillols. Sabeu o recordeu com eren les Mones de Pasqua tradicionals? Avui compartim 2 vídeos que expliquen la recepta pas a pas.




Segona part: http://www.youtube.com/watch?v=e554FvNGnww


Bona Pasqua!!

dijous, 21 de març del 2013

Alguns complements dietètics per la bona salut del sistema urinari

El post de la setmana passada va estar dedicat al Dia Mundial del Ronyó, i a la importància del seu bon funcionament. Seguint amb el tema, avui parlem de complements dietètics que ens poden ajudar a mantenir o millorar la salut d'aquests òrgans tant importants.

Saxifraga (rompepiedras)



La Saxifraga és una planta amb acció diürètica i serveix per a eliminar les pedres o la sorra que es pot formar en els conductes urinaris. En adults, s'aconsella prendre 25 gotes diluïdes en aigua, tres vegades al dia.




Ortosifó (te de java), vara d'or i bardana




L'ortosifó, també anomenat te de java,  és molt útil contra les afeccions urinàries cròniques o recurrents com l'urolitiasi, hiperuricèmies, cistitis, prostatitis, uretritis i adenoma benigne de pròstata.


Per altra banda, la vara d'or, també coneguda com solidago, també s'utilitza per la bona salut del sistema urinari ajudant a combatre la nefritis aguda, la cistitis o la uretritis.

La bardana, per la seva banda resulta útil per les pedres de ronyó i la cistitis.



Estigma de blat de moro



És un diürètic molt efectiu, específic per les vies urinàries. S'utilitza especialment en casos de cistitis, litiasis urinàries i diverses malalties renals.



Tisanes Biorenal T

Les infusions Biorenal T (casa Artemis) són una mescla de farigola, bruc, nona i anís verd. Ajuden a depurar els ronyons.


Sabalsan


Sabalsan és un producte de la marca Vogel amb efectes descongestionants que s'usa per a les disfuncions de la pròstata i la bufeta. El seu ingredient principal és el margalló (palmito en castellà), una palmera molt petita. S'aconsella prendre una càpsula al dia després de dinar.



Productes amb nabius


Els nabius, especialment els nabius vermells són antioxidants i ajuden a combatre les infeccions d'orina. Ajuden a disminuir la fixació de certs bacteris.


Dent de lleó

És una planta indicada per ajudar a tencar els càlculs renals. A més a més, estimula el ronyó de manera notable ajudant a que el seu funcionament sigui correcte. És una planta molt eficaç a nivell depuratiu perquè ajuda a eliminar toxines de la sang. Es troba en forma de càpsules, extracte líquid i planta seca.




dimarts, 12 de març del 2013

Dia mundial del ronyó

El Dia Mundial del Ronyó se celebra des de l'any 2006 el segon dijous del mes de març, que aquest any serà el dia 14.

La diada, té com a objectiu principal que la gent conegui i entengui com d'importants són els ronyons i quines funcions realitzen. A més a més, cada any la diada se centra en un tema principal, que aquest any serà la insuficiència renal aguda.

Dia mundial del ronyó 2013, més informació aquí.

Els ronyons són uns òrgans vitals, ja que s'encarreguen de filtrar la sang i separar-ne els productes de rebuig i l'aigua en excés, que se'n van del cos en forma d'orina. Si els ronyons no funcionen correctament, els productes de rebuig es poden acumular a la sang, sent perjudicials per la salut.

A Q&diet intentem aportar el nostre petit gra de sorra enfocant els nostres posts a la prevenció i fomentant estils de vida saludables, ja que com diu la frase, més val prevenir que curar. Per això avui pengem dos enllaços molt interessants, el primer conté molta informació sobre els ronyons i les seves funcions i el segon, un qüestionari senzill i pràctic per saber com estan els nostres ronyons. Esperem que us agradin! i recordeu... Més val prevenir que curar!!!

Enllaços:

NKUDIC (National Kidney and Urologic Diseases Information Clearinghouse): Los riñones y cómo funcionan.

Fresenius Medical Care Argentina. Área de Prevención: ¿Cómo funcionan tus riñones?

dijous, 7 de març del 2013

Ifigen Níquel i Regis KH antiox, Novetats a Q&diet

Ifigen Níquel i Regis KH antiox són dos noves incorporacions que estan disponibles a Q&diet sota comanda específica, és a dir, no estan en estoc però els fem arribar sempre que un client els demana.

Ifigen Níquel 

Ifigen és una marca dedicada als oligoelements. Podeu refrescar la memòria de què són els oligoelements en aquest post que vam penjar l'any passat. En concret, el níquel és un oligoelement que afavoreix el bon funcionament del pàncreas i del fetge. Ajuda a l'absorció del ferro, millora el funcionament del pàncreas en diabètics i també és útil contra l'obesitat.
Regis KH antiox

Aquest complement és un potennt antioxidant format per extractes de calèndula, agrimònia, ortiga blanca, minerals i vitamines. La seva composició fa que aquestes càpsules siguin una bona font d'antioxidants, que ajuden a mantenir el bon funcionament de les nostres cèl·lules per tal de que no envelleixin de manera prematura.