Translate

dijous, 11 de setembre del 2014

Cómo usar la arcilla verde para la piel

La arcilla verde (ESP)
L'argila verda (CAT)


La arcilla, como su nombre indica, es un tipo de arena que se extrae de yacimientos y generalmente, se deja secar al sol. Básicamente, existen 3 tipos; la blanca, la roja y la verde. Las 3 se usan a nivel externo aunque la blanca superfina también está muy recomendada para uso interno.

De los 3 tipos de arcillas que hay, la verde es la que posee más cualidades desintoxicantes debido a que depura y arrastra impurezas. Por ello, es la más usada para problemas de acné o pieles grasas.

Actualmente la arcilla se vende en polvo o en forma de pasta, lista ya para su uso. En el caso de usar la arcilla en polvo, habrá que mezclarla en casa con agua y para ello, hay que usar recipientes de cristal, madera o cerámica. Lo mismo para los utensilios que usemos para hacer la mezcla. 

Las aplicaciones más comunes son baños, cataplasmas corporales y mascarillas.

Baños:

Los baños con arcilla verde ayudan a suavizar y purificar la piel. Para ello, mientras vamos llenando la bañera de agua, diluiremos 4 cucharadas de arcilla verde en un vaso de agua (con una cuchara de madera) y añadiremos esa mezcla a la bañera. Realizar un baño de 20 minutos aproximadamente. Aclarar con agua tibia y secarse con una toalla de algodón.

Cataplasmas corporales: 

Los cataplasmas son muy efectivos para calmar y combatir dolores. Nos servirán para picaduras de insectos u otras irritaciones en la piel. En caso de usar la arcilla en polvo, primero hay que mezclarla con agua hasta obtener una pasta más bien espesa, una textura tipo crema. Seguidamente, extender la arcilla con un grosor de 1-2 centímetros sobre un trapo, a ser posible tipo gasa. Aplicar al cuerpo por la parte de la arcilla tocando en la piel y dejar que se vaya secando. Retirar el cataplasma cuando esté prácticamente seco y eliminar los restos con agua tibia. Secar la zona con una toalla de algodón.  

Mascarillas faciales:

Coger un recipiente adecuado, añadir una cucharada sopera de arcilla verde y añadir agua (o leche para pieles muy secas). Remover con una cuchara de madera hasta obtener la textura deseada (tipo crema o pasta de dientes). Aplicarse la mezcla uniformemente por todo el rostro y el cuello (evitar el contorno e ojos y labios) y dejar actuar entre 10 y 20 minutos. Retirar con agua tibia y aplicar una crema hidratante.

Para obtener unos resultados todavía más agradables, añadir a la mezcla una cucharada de postre de aceite de almendras dulces o aceite de germen de trigo. También se pueden añadir 1-2 gotas de aceite esencial de lavanda para relajarse y que la mascarilla tenga un aroma agradable. 


L'argila verda (CAT)


L'argila, com el seu nom indica, és un tipus de sorra que s'extreu de jaciments i generalment, es deixa assecar al sol. Bàsicament, n'existeixen 3 tipus; la blanca, la vermella i la verda. Les 3 s'usen a nivell extern encara que la blanca superfina també està molt recomanada nivell intern. 

Dels 3 tipus d'argiles que hi ha, la verda és la que té més qualitats desintoxicants perquè que depura i arrossega impureses. Per això, és la més usada per problemes d'acné o pells grasses. 

Actualment l'argila es ven en pols o en forma de pasta, ja llesta per al seu ús. En cas d'usar l'argila en pols, caldrà barrejar-la a casa amb aigua i això s'haurà de fer en recipients de vidre, fusta o ceràmica. El mateix per als estris que fem servir per barrejar la mescla.  

Les aplicacions més comunes són els banys, els cataplasmes corporals i les mascaretes.

Banys:

Els banys amb argila verda ajuden a suavitzar i purificar la pell. Per a això, mentre anem omplint la banyera d'aigua, diluirem 4 cullerades d'argila verda en un got d'aigua (amb una cullera de fusta) i afegirem aquest preparat la banyera. Realitzar un bany de 20 minuts aproximadament. Aclarir amb aigua tèbia i assecar amb una tovallola de cotó.

Cataplasmes corporals: 

Els cataplasmes són molt efectius per a calmar i combatre els dolors o molèsties a la pell. Ens serviran per picades d'insectes o altres irritacions. En cas d'usar l'argila en pols, primer cal barrejar-la amb aigua fins a obtenir una pasta més aviat espessa, una textura tipus crema. Seguidament, estendre l'argila amb un gruix de 1-2 centímetres sobre un drap. Cobrir la capa d'argila amb una gasa molt fina. Aplicar al cos per la part de la gasa i deixar que es vagi assecant. Retirar el cataplasma quan estigui pràcticament sec i eliminar les restes amb aigua tèbia. Assecar la zona amb una tovallola de cotó.

Mascaretes facials:

Agafar un recipient adequat, afegir una cullerada sopera d'argila verda i afegir aigua (o llet per a pells molt seques). Remenar amb una cullera de fusta fins a obtenir la textura desitjada (tipus crema o pasta de dents). Aplicar la barreja uniformement per tota la cara i el coll (evitar el contorn d'ulls i llavis) i deixar actuar entre 10 i 20 minuts. Retirar amb aigua tèbia i aplicar una crema hidratant. 

Per obtenir uns resultats encara més agradables, afegir a la barreja una cullerada de postres d'oli d'ametlles dolces o oli de germen de blat. També es poden afegir 1-2 gotes d'oli essencial de lavanda per a relaxar-se i fer que la mascareta tingui una olor agradable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada