Translate

dijous, 24 d’abril del 2014

Alimentación y horario laboral

Alimentación y horario laboral (ESP)
Alimentació i horari laboral (CAT)

Muchas veces, nuestra profesión o el tipo de trabajo que estemos realizando influyen en nuestros horarios para comer o cenar. Los ejemplos más claros son los trabajos por turnos o las guardias. Cuando el horario cambia es muy difícil poder establecer unos hábitos o rutinas para poder alimentarse correctamente y a menudo se termina "comiendo cualquier cosa". 

Hoy os propongo unas pautas a seguir.

Horario de mañana:

Desayuno: tendrá que ser completo, compuesto por un lácteo (leche, queso, yogur...) un cereal (cereales, galletas, pan...) y una fruta de temporada (pieza o zumo). 

Almuerzo: a media mañana, habrá que tomar un almuerzo porque sino serían demasiadas horas sin comer. Se recomienda un bocadillo pequeño de queso, jamón o pescado azul (atún, sardina, boquerón, anchoa...), una fruta y líquido (agua, zumo, café o infusión). 

Comida: para evitar la improvisación en la comida, es mejor haberla planificado con antelación. Si es necesario, dejarla medio hecha para que no se haga muy tarde. Así al llegar a casa sólo habrá que calentar o terminar de cocinar.

Cena: la cena será pronto y más bien suave ya que hay que acostarse pronto. 

Horario de tarde:

Desayuno: será completo, como en el caso anterior.

Comida: lo ideal sería no comer muy tarde e intentar que sea lo más variada y equilibrada posible.

Merienda: en este tipo de horarios, la merienda es imprescindible. Supondrá un desanso durante la jornada laboral. Por eso se recomienda tomar lo mismo que en un desayuno: lácteo, cereal y fruta. La merienda contribuirá que se llegue a la cena con menos hambre y que no nos vayamos a dormir con el estómago tan lleno.

Cena: en este tipo de horarios se suele cenar tarde, por lo que aunque tiene que ser equilibrada, no será excesivamente abundante para ayudar a hacer la digestión correctamente.

Horario de noche: 

Desayuno: lo más recomendable es que al llegar de trabajar por la mañana, se haga un desayuno antes de meterse a la cama. El desayuno deberá ser completo pero no hace falta que sea tan contundente como en los dos casos anteriores ya que luego nos vamos a acostar.

Comida: al despertarse, hay que realizar una comida variada y equilibrada. Habitualmente se suele comer tarde después de haber dormido las horas necesarias así que no será necesario merendar.

Cena: la cena tendrá que ser contundente, equivalente a una comida porque queda mucho por delante. Es deseable programarla con antelación para no improvisar y que pueda aportar la energía necesaria para afrontar la jornada laboral.

Recena: durante el descanso habitual durante las horas de trabajo, será importante comer para recargar pilas. Al igual que en el almuerzo o la merienda de los casos anteriores, lo ideal será comer un bocadillo y un zumo (así también tomaremos fruta), un café o una infusión. 

 Alimentació i horari laboral (CAT)

Moltes vegades, la nostra professió o el tipus de feina que tinguem influeixen en els nostres horaris per dinar o sopar. Els exemples més clars són els treballs a torns o les guàrdies. Quan l'horari canvia és molt difícil poder establir uns hàbits o rutines per poder alimentar-se correctament i sovint s'acaba "menjant qualsevol cosa". 

Avui us proposo unes pautes a seguir.

Horari de matí:

Esmorzar: haurà de ser complet, composat per un làctic (llet, formatge, iogurt...) un cereal (cereals, galetes, pa ...) i una fruita de temporada (peça o suc). 

A mig matí: amb la pausa habitual, s'ha de menjar perquè sinó serien massa hores amb l'estómac buit. Es recomana un entrepà petit de formatge, pernil o peix blau (tonyina, sardina, seitó, anxova ...), una fruita i líquid (aigua, suc, cafè o infusió).

Dinar: per evitar la improvisació en aquest àpat tant important, és millor haver planificat amb antelació. Si cal, deixar mig fet el dinar perquè no es faci molt tard. Així a l'arribar a casa només caldrà escalfar o acabar de cuinar. 

Sopar: el sopar serà aviat i suau, ja que se sol anar a dormir d'hora.

Horari de tarda:

Esmorzar: serà complet, como en el cas anterior.

Dinar: l'ideal seria no menjar molt tard i intentar que sigui el més variat i equilibrat possible. 

Berenar: en aquest tipus d'horaris, el berenar és imprescindible. Suposarà un descans durant la jornada laboral. Per això es recomana prendre el mateix que en un esmorzar: lacti, cereals i fruita. El berenar també farà que s'arribi al sopar amb menys gana i que no anem a dormir amb l'estómac tan ple. 

Sopar: en aquest tipus d'horaris se sol sopar tard, així que tot i que també ha de ser equilibrat, no serà abundant per ajudar a fer la digestió correctament.

Horari de nit: 

Esmorzar: el més recomanable és que en arribar de treballar al matí, es faci un esmorzar abans de ficar-se al llit. L'esmorzar ha de ser complet però no cal que sigui tan contundent com en els dos casos anteriors ja que després anem a dormir. 

Dinar: al despertar-se, cal fer un àpat variat i equilibrat Habitualment se sol menjar tard després d'haver dormit les hores necessàries així que no caldrà berenar. 

Sopar: el sopar haurà de ser contundent, equivalent a un dinar perquè queda molt per endavant. És desitjable programar-lo amb antelació per no improvisar i que pugui aportar l'energia necessària per afrontar la jornada laboral. 

Ressopó: durant el descans habitual durant les hores de feina, serà important menjar per recarregar piles. Igual que a mig matí o mitja tarda dels casos anteriors, l'ideal serà menjar un entrepà i un suc (així també prendrem fruita), un cafè o una infusió.


dimecres, 16 d’abril del 2014

Torrijas de Semana Santa

Torrijas de Semana Santa (ESP)
"Torrijas" de Setmana Santa (CAT)

Nuestra historia y cultura hace que celebremos fechas señaladas con comidas típicas. La Semana Santa ya ha sido en más de una ocasión protagonista de esta sección de recetas, hace 2 años con los buñuelos de viento  y el año pasado con la mona tradicional de Pascua

Para no perder esta pequeña tradición en el blog, este mes recuperamos otro clásico de estas fechas: Las torrijas.

Videoreceta de torrijas elaborada por Postres Originales

¡Que paséis una buena Semana Santa!

"Torrijas" de Setmana Santa (CAT)

La nostra història i cultura fa que celebrem dates assenyalades amb menjars típics. La Setmana Santa ja ha estat en més d'una ocasió protagonista d'aquesta secció de receptes, fa 2 anys amb els bunyols de vent i l'any passat  amb la mona tradicional de Pasqua

Per no perdre aquesta petita tradició al blog, aquest mes recuperem un altre clàssic d'aquestes dates: les "torrijas".

Videorecepta de "torrijas" elaborada per Postres Originales

Que passeu una bona Pasqua!

dijous, 10 d’abril del 2014

Complementos para la astenia primaveral

Complementos para la astenia primaveral (ESP)
Complements per a l'astènia primaveral (CAT)



A muchos de nosotros nos pasa factura la llegada del buen tiempo y el cambio de hora. Es lo que se conoce como astenia primaveral y aunque los médicos digan que no hay estudios científicos al respecto, a los hechos me remito. Llega la primavera y además del sol, las flores y el calorcito mucha gente se siente cansada, como si le faltase energía.

Algunas ayudas:

Germen de trigo: una gran fuente de vitamina E, vitamina A, vitaminas del grupo B, minerales y ácidos grasos esenciales. Ideal para combatir el cansancio tanto físico como intelectual y el buen funcionamiento celular entre otros. 

Ginkgo biloba: una planta que ayuda a aumentar la concentración y el estado de ánimo. Aporta energía y también tiene efectos beneficiosos en la circulación sanguínea. 

Ginseng: Uno de los reconstituyentes más antiguos que existen. Estimula el sistema nervioso, activa el metabolismo celular y la apetencia sexual. Es rico en vitaminas, minerales, glúcidos y proteínas. Aprende más aquí

Guaraná: una planta muy rica en cafeína y guaranina que hace que sea uno de los estimulantes naturales más poderosos que hay. Su efecto máximo se produce a los 45 minutos de ser ingerido y dura unas 4-6 horas.

Flores de Bach: las flores de bach nos ayudan a tratar las emociones y nos pueden ayudar a recuperar el ánimo y el empuje necesarios. También hay chicles y caramelos

Jalea Real: otro gran reconstituyente que es el alimento de la abeja reina de la colmena. Además de aportar energía, fortalece el sistema inmunológico, es antibacteriana y antimicrobiana.

Levadura de cerveza: utilizada para fermentar la malta, la levadura de cerveza es rica en antioxidantes, vitaminas del grupo B, minerales y aminoácidos esenciales. Ideal para combatir el cansancio.

Pólen: lo producen los órganos masculinos de las plantas para fecundar a los órganos femeninos. Rico en vitaminas B3, A y C y minerales será un complemento ideal para la astenia, deportistas, gente mayor, niños, épocas de estrés y exámenes o problemas respiratorios.

Fuente foto astenia primaveral.

Complements per a l'astènia primaveral (CAT)

A molts de nosaltres ens passa factura l'arribada del bon temps i el canvi d'hora. És el que es coneix com astènia primaveral i encara que els metges diguin que no hi ha estudis científics sobre això , només cal mirar al nostre entorn per veure que sí que passa. Arriba la primavera i a més del sol, les flors i la caloreta molta gent se sent cansada, com si li faltés energia.

Algunes ajudes :

Germen de blat: una gran font de vitamina E, vitamina A, vitamines del grup B, minerals i àcids grassos essencials. Ideal per combatre el cansament tant físic com intel·lectual i el bon funcionament cel·lular entre d'altres.

Ginkgo biloba: una planta que ajuda a augmentar la concentració i l'estat d'ànim. Aporta energia i també té efectes beneficiosos en la circulació sanguínia.

Ginseng: Un dels reconstituents més antics que existeixen. Estimula el sistema nerviós, activa el metabolisme cel · lular i l'apetència sexual. És ric en vitamines, minerals, glúcids i proteïnes. Apren més aquí

Guaranà: una planta molt rica en cafeïna i guaranina que fa que sigui un dels estimulants naturals més poderosos que hi ha. El seu efecte màxim es produeix als 45 minuts de ser ingerit i dura unes 4-6 hores.

Flors de Bach: les flors de bach ens ajuden a tractar les emocions i ens poden ajudar a recuperar l'ànim i l'empenta necessaris . També hi ha xiclets i caramels.

Gelea Reial: un altre gran reconstituent que és l'aliment de l'abella reina del rusc. A més d'aportar energia, enforteix el sistema immunològic, és antibacteriana i antimicrobiana.

Llevat de cervesa: utilitzada per fermentar la malta, el llevat de cervesa és rica en antioxidants, vitamines del grup B, minerals i aminoàcids essencials. Ideal per combatre el cansament.

Pol·len: el produeixen els òrgans masculins de les plantes per fecundar als òrgans femenins. Ric en vitamines B3, A i C i minerals serà un complement ideal per a l'astènia, esportistes, gent gran, nens, èpoques d'estrès i exàmens o problemes respiratoris.

Font foto astènia primaveral

dimecres, 2 d’abril del 2014

Cápsulas de café verde y más en nuestras novedades de abril

Las novedades de abril (ESP)
Les novetats d'abril (CAT)

Cápsulas de café verde

El café verde es el café en su estado natural, sin sufrir procesos de torrefacción ni tostado. Es muy rico en antioxidantes y también ayuda a adelgazar por disminuir el apetito y ayudar a quemar grasas. Además es bajo en cafeína. Se recomienda tomar 2 comprimidos al día, uno en la comida y otro en la cena. 




Santa Flora 11 12 lax 


Granulado a base de plantas (sen, alcaravea, regaliz, menta y malva) que ayuda a regular el tránsito intestinal. Antes de acostarse, se recomienda tomar 1 cucharadita de postre o 1 sobre (en función del formato elegido) bien masticado o ingerido con un vaso de agua o zumo de fruta. 


Harina de garbanzos




Harina de garbanzos ecológica en bolsas de 500g. Ideal para variar nuestra alimentación y preparar platos ricos y sabrosos. 





Composor 23 hyssopus


Extracto de plantas con acción antialérgica, antiinflamatoria, antihistamínica y sedante. Se usa en casos de asma y rinitis alérgica así como también otras alergias como la dermatitis o las picaduras de insectos. Se recomienda tomar 1ml (25 gotas aprox.) diluidas en un poco de agua 3 veces al día. Para niños hasta 5 años, 8 gotas 3 veces al día y para niños de entre 5 y 12 años 12 gotas 3 veces al día. 



Sal negra de Hawai

Sal marina exótica de la isla de Molokai (Hawai). Es una sal gourmet de color negro debido al carbón activado con el que se enriquece. Luego se deja secar al sol. Se utiliza de la misma forma que la sal convencional. Es excelente como condimento para los mejillones, carnes, verduras, frutas, ensaladas y salsas.


Epatik detox

Complemento a base de boldo, zarzaparrilla, alcachofa, bardana, diente de león, cardo mariano, desmodium, colina, L-metionina inositol y vitamina B6 que ayuda a depurar el hígado y a que realice sus funciones correctamente. Para los comprimidos, se recomienda tomar 2 al día. Si se prefiere el jarabe, hay que tomar 15ml en ayunas y 15 ml antes de acostarse. Se puede tomar sin diluir o con un poco de agua o zumo. 





Les novetats d'abril (CAT)

Càpsules de cafè verd

El cafè verd és el cafè en el seu estat natural, sense patir processos de torrefacció ni altres adulteracions químiques. És molt ric en antioxidants i també ajuda a aprimar  disminuint la gana i ajudanr a cremar greixos. A més és baix en cafeïna. Es recomana prendre 2 comprimits al dia, un amb el dinar i un altre amb el sopar.




Santa Flora 11 12 lax 


Granulat a base de plantes (sen, comí de prat, regalèssia, menta i malva) que ajuda a regular el trànsit intestinal. Abans d'anar a dormir, es recomana prendre 1 culleradeta de postres o 1 sobre (en funció del format escollit) i mastegar-lo bé ingerir-lo amb un got d'aigua o suc de fruita.



Farina de cigrons




Farina de cigrons ecològica en bosses de 500g. Ideal per variar la nostra alimentació i preparar plats rics i saborosos.





Composor 23 hyssopus


Extracte de plantes amb acció antial·lèrgica, antiinflamatòria, antihistamínica i sedant. S'utilitza en casos d'asma i rinitis al·lèrgica com també altres al·lèrgies com la dermatitis o les picades d'insectes. Es recomana prendre 1ml (25 gotes aprox.) Diluïdes en una mica d'aigua 3 vegades al dia. Per a nens fins a 5 anys, 8 gotes 3 ​​vegades al dia i per a nens d'entre 5 i 12 anys 12 gotes 3 ​​vegades al dia.



Sal negra de Hawai

Sal marina exòtica de l'illa de Molokai (Hawaii). És una sal gourmet de color negre degut al carbó activat amb què s'enriqueix. Després es deixa assecar al sol. S'utilitza de la mateixa manera que la sal convencional. És excel·lent com a condiment per als musclos, carns, verdures, fruites, amanides i salses. 


Epatik detox

Complement a base de boldo, arítjol, carxofa, bardana, dent de lleó, card marià, desmodium, turó, L-metionina inositol i vitamina B6 que ajuda a depurar el fetge  i a que realitzi les seves funcions correctament. Per als comprimits, es recomana prendre 2 al dia. Si es prefereix el xarop, cal prendre 15ml en dejú i 15 ml abans d'anar a dormir. Es pot prendre directament o diluir en aigua o sucs de fruita.