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dijous, 26 de juny del 2014

Granizado de frutas

La receta de Clara: granizado de frutas (ESP)
La recepta de la Clara: granissat de fruites (CAT)

El agua es un componente esencial para la vida. Sabemos que ayuda a regular la temperatura corporal, transporta los nutrientes en la sangre, a la vez que ayuda a tener buenas digestiones y transporta las sustancias de desecho a través de la orina. Especialmente en los niños hay que asegurar un correcto aporte de líquidos para evitar la deshidratación y pérdida de sales minerales para la actividad física diaria que realizan.

Cuando la temperatura ambiente aumenta es muy importante  aumentar el consumo de líquidos y además, evitar una exposición demasiado prolongada al sol

Una buena hidratación se puede hacer con agua, y también de alimentos muy nutritivos como son:

- Las frutas de temporada como el melón, la sandía, el melocotón, la nectarina, las cerezas. 
- Las verduras de temporada como el pimiento, el calabacín, la berenjena y el pepino.
- Bebidas como la horchata, los batidos, la leche o las bebidas vegetales a base de cereales.

Hay que evitar las bebidas azucaradas y sólo consumir de forma ocasional. Hoy os presentamos un granizado de frutas muy interesante para tomar entre horas.

Sugerencia de presentación vista aquí
Ingredientes (4 personas):

-4 Rodajas de piña natural 
-1 lima 
-1 Mango (quitar la semilla) 
-1 Corte de sandía 
-1 Taza de horchata o leche de almendras 
- Un pellizco de ralladura de jengibre

Preparación:

1.Exprimir el limón 
2. Rallar el jengibre 
3.Preparar y congelar el mango, la piña y la sandía 
4. Batir las frutas en una batidora junto con el vaso de horchata o leche de almendras, el zumo de limón y el jengibre hasta que quede todo bien triturado. Os quedará con una textura granizada que lo hará más refrescante.

¡Buen provecho!

La recepta de la Clara: granissat de fruites (CAT)

L’aigua és un component essencial per a la vida. Sabem que ajuda a regular la temperatura corporal, transporta el nutrients a la sang, amb mesura ajuda a tenir bones digestions i transporta les substàncies de rebuig a través de l’orina. Especialment en els infants cal assegurar un correcte aport de líquids per evitar una deshidratació i pèrdua de sals minerals per l’activitat física diària que realitzen.

Quan la temperatura ambient augmenta és important augmentar el consum de líquids i a més, evitar una exposició massa perllongada al sol.

Una bona hidratació es pot fer amb aigua, i també d’aliments molt nutritius com són:

- Les fruites de temporada com el meló, la síndria, el préssec, la nectarina, les cireres.
- Les verdures de temporada com el pebrot, el carbassó, l’albergínia i el cogombre.
- Begudes com l’orxata, els batuts, la llet o les begudes vegetals a base de cereals.

Cal evitar les begudes ensucrades i només consumir-les de forma ocasional. Avui us presentem un granissat de fruites molt interessant per prendre entre hores.

Suggeriment de presentació vist aquí
Ingredients (4 persones):

-4 rodanxes de pinya natural
-1 llima
-1 mango (treure la llavor)
-1 tall de síndria
-1 tassa d’orxata o llet d’ametlles
- Un pessic de ratlladura de gingebre

Preparació:

1.Espremeu la llima
2. Ratlleu el gingebre
3.Prepareu i congeleu el mango, la pinya i la síndria
4. Poseu les fruites a la batedora juntament amb el got d’orxata o llet d’ametlles, el suc de llimona i el gingebre i bateu-ho fins que quedi tot ben triturat. Us quedarà amb una textura granissada que el farà més refrescant.

Bon profit!

dijous, 19 de juny del 2014

Açaí: usos y propiedades

Açaí: usos y propiedades (ESP)
Açaí: usos i propietats (CAT)


Planta de açaí
El açaí es un tipo de palmera que crece en la zona del Amazonas. Sus frutos son unas bayas pequeñas, redondas y de color morado que recuerdan a los arándanos. En Brasil se suele consumir cruda a modo de fruta ya sea entera, en forma de zumo o como ingrediente para preparar diversos alimentos, como postres, bebidas o licores.

Su composición, muy rica en antioxidantes hace que se la compare con otras consideradas "superfrutas" como las bayas de goji, los arándanos, la granada, la papaya o el noni. A nivel nutricional, las bayas son muy ricas en vitamina C, polifenoles (sustancias antioxidantes), calcio, hierro, ácidos grasos (sobretodo omega 9) y ácido glutámico (esencial para el buen funcionamiento del cerebro y con efectos beneficiosos para la próstata).

En Occidente, el açaí se suele consumir como complemento dietético en forma de cápsulas o zumo concentrado. También se usa para cosmética.

Propiedades:

Al açaí se le han otorgado muchas propiedades, la mayoría de ellas relacionadas con su poder antioxidante. Algunas de ellas están todavía en fase de estudio, sin embargo las más reconocidas son:

- Antienvejecimiento: su gran cantidad en antioxidantes protege a las células y órganos de la oxidación y por lo tanto, del envejecimiento prematuro. Por ese motivo, también se le han otorgado propiedades anticancerígenas.

- Reducción de los niveles de colesterol: se ha demostrado que los ácidos grasos omega 3,6, y 9 tienen propiedades beneficiosas para el corazón y la salud de las arterias (el aceite de oliva también es rico ácido omega 9).

zumo de açaí
- Afrodisíaco: aunque no hay muchos estudios científicos al respecto, el açaí también es llamado "el viagra del amazonas". Las tribus de Brasil le otorgaban éste efecto. Hoy en día encontramos muchos complementos dietéticos para aumentar la líbido que contienen açaí en su composición.

- Buen funcionamiento de la próstata: por su riqueza en ácido glutámico. 

- Regula el tránsito intestinal: su alto contenido en fibra ayuda a regular el tránsito intestinal y también es saciante, por lo que puede ayudar a adelgazar. 

- Buen funcionamiento cerebral: su riqueza en antioxidantes y ácidos grasos ayuda a que el sistema nervioso y el cerebro funcionen correctamente, por lo que se recomienda en épocas de exámenes y para retardar la degeneración neurológica.

Açaí: usos i propietats (CAT)

Planta d'açaí
L'açaí és un tipus de palmera que creix a la zona de l'Amazones. Els seus fruits són unes baies petites, rodones i de color morat que recorden als nabius. Al Brasil se sol consumir crua com a fruita ja sigui sencera, en forma de suc o com a ingredient per preparar diversos aliments, com postres, begudes o licors. 
La seva composició, molt rica en antioxidants fa que se la compari amb altres considerades "superfruites" com les baies de goji, els nabius, la magrana, la papaia o el noniA nivell nutricional, les baies són molt riques en vitamina C, polifenols (substàncies antioxidants), calci, ferro, àcids grassos (sobretot omega 9) i àcid glutàmic (essencial per al bon funcionament del cervell i amb efectes beneficiosos per a la pròstata).

A Occident, l'açaí se sol consumir com a complement dietètic en forma de càpsules o suc concentrat. També s'usa per a cosmètica.

Propietats:

A l'çaí se li han atorgat moltes propietats, la majoria d'elles relacionades amb el seu poder antioxidant. Algunes d'elles estan encara en fase d'estudi, però les més reconegudes són:

Antienvelliment: la seva gran quantitat d'antioxidants protegeix les cèl·lules i òrgans de l'oxidació i per tant, l'envelliment prematur. Per aquest motiu, també se li han atorgat propietats anticancerígenes.

Reducció dels nivells de colesterol: s'ha demostrat que els àcids grassos omega 3, 6 i 9 tenen propietats beneficioses per al cor i la salut de les artèries (l'oli d'oliva també és molt ric en omega 9).

Suc d'açaí
Afrodisíac: encara no hi ha molts estudis científics al respecte, l'açaí també és anomenat "el viagra de l'amazones". Les tribus del Brasil li atorgaven aquest efecte. Avui en dia trobem molts complements dietètics per augmentar la libido que contenen açaí en la seva composició.

Bon funcionament de la pròstata: per la seva riquesa en àcid glutàmic. 

- Regula el tránsito intestinal: per l'alt contingut en fibra ajuda a regular el trànsit intestinal i també és saciant, pel que pot ajudar a aprimar.

Bon funcionament cerebral: la seva riquesa en antioxidants i àcids grassos ajuda a que el sistema nerviós i el cervell funcionin correctament, per la qual cosa es recomana en èpoques d'exàmens i per retardar la degeneració neurològica.

dijous, 12 de juny del 2014

Cuida tu piel con la alimentación

Cuida tu piel con la alimentación (ESP)
Cuida la teva pell amb l'alimentació (CAT)

Mañana día 13 de junio es el día europeo de la prevención del cáncer de piel. Éste año en primavera se arrancó Euromelanoma 2014, una campaña para concienciar acerca de la importancia de protegernos ante el sol. Además hace poco también ha aparecido en la red Fotoskin, una aplicación móvil muy recomendable para hacer un seguimiento y estudio de la piel.

"Protégete del sol, protege tu salud" AECC contra el cáncer

¿Y con la alimentación, podemos hacer algo para cuidar nuestra piel? 

- Comer alimentos ricos en vitamina A, como los pescados (sobretodo pescado azul), los lácteos o los huevos (especialmente la yema). 

- Consumir alimentos ricos en betacarotenos: los betacarotenos son unos pigmentos de color amarillo y naranja a los que también se les llama pre-vitaminas porque son precursores de la vitamina A. Se hallan en los vegetales de colores naranjas y rojos como por ejemplo: zanahorias, calabaza, albaricoques, boniatos, melón francés, pimientos, naranjas, mango o papaya.

- Potenciar el consumo de alimentos ricos en antioxidantes: las vitaminas C y E previenen el envejecimiento y nos ayudan a mantener nuestras células en buen estado. Además la vitamina C participa en la formación del colágeno.Entre los minerales, destacan el selenio, el zinc o el azufre. 

- Consumir alimentos ricos en ácidos grasos poliinsaturados: es decir, optaremos siempre por el aceite de oliva para cocinar y aliñar nuestras ensaladas, y añadiremos aguacate por ser alimentos ricos en ácidos grasos omega 9. Los pescados y las semillas de lino nos aportarán ácidos grasos omega 3 y los frutos secos los omega 6.  

- No abusar de la bollería, los dulces y las grasas.

- Complementos dietéticos: el aceite de onagra, el aceite de borraja, el aceite de hígado de bacalao, los betacarotenos o los antioxidantes (polifenoles, resveratrol...), el ácido hialurónico o el colágeno son buenos aliados para ayudarnos a mantener la piel en óptimas condiciones.

Cuida la teva pell amb l'alimentació (CAT)

Demà dia 13 de juny és el dia europeu de la prevenció del càncer de pell. Enguany a la primavera es va posar en marxa Euromelanoma 2014, una campanya per sensibilitzar sobe la importància de protegir-nos davant del so. A més a més fa poc també ha aparegut a la xarzxa Fotoskin, una aplicació mòbil molt recomanable per fer un seguiment i estudi de la pell. 

"Protégete del sol, protege tu salud" AECC contra el càncer

I amb l'alimentació, podem fer alguna cosa per cuidar la nostra pell?

- Menjar aliments rics en vitamina A, com els peixos (sobretot peix blau), els làctics o els ous (especialment el rovell).

- Consumir aliments rics en betacarotens: els betacarotens són uns pigments de color groc i taronja als quals també se'ls anomena pre-vitamines perquè són precursors de la vitamina A. Es troben en els vegetals de color taronja i vermell com ara: pastanague, carbassa, albercocs, moniatos, meló francès, pebrots, taronges, mango o papaia.

- Potenciar el consum d'aliments rics en antioxidants: les vitamines C i E prevenen l'envelliment i ens ajuden a mantenir les nostres cèl·lules en bon estat. A més la vitamina C participa en la formació de col·lagen. Entre els minerals, destaquen el seleni, el zinc o el sofre.

- Consumir aliments rics en àcids grassos poliinsaturats: és a dir, optarem sempre per l'oli d'oliva per cuinar i amanir les nostres amanides, i afegirem alvocat per ser aliments rics en àcids grassos omega 9. Els peixos i les llavors de lli ens aportaran àcids grassos omega 3 i les fruits secs els omega 6.

- No abusar de la brioixeria, els dolços i els greixos.

- Complements dietètics: l'oli d'onagra, l'oli de borratja, l'oli de fetge de bacallà, els betacarotens o els antioxidants (polifenols, resveratrol ...), l'àcid hialurònic o el col · lagen són bons aliats per ajudar-nos a mantenir la pell en òptimes condicions.

dijous, 5 de juny del 2014

Bronze caps, biotina y más en nuestras novedades de Junio

Las novedades de junio (ESP)
Les novetats de juny (CAT)


Biotina especial para cabello y uñas




Complemento a base de biotina (también llamada vitamina H), hierro y zinc que contribuye al mantenimiento del cabello y uñas para que crezcan más fuertes y resistentes. Ayuda a evitar su debilidad y proporciona brillo y elasticidad. Se recomienda tomar una cápsula al día a la hora de la comida. 


Bronze natural


La combinación de aceite de rosa mosqueta y extractos hace que sea más fácil broncearse pudiendo obtener un tono de piel natural. Sus componentes son: aceite de rosa mosqueta, extracto seco de tomate, zanahoria, alga dunaliella vitaminas y extractos ricos en pigmentos como el licopeno, betacarotenos y luteína. Se recomienda tomar 1 perla al día antes de la exposición solar.



Barritas Eat Natural y zumos My Smoothie


Volvemos a disponer de barritas Eat Natural, unas barritas a base de frutos secos, cereales y semillas. Sin colorantes ni conservantes. Disfruta las 5 variedades disponibles: 70% chocolate, uva y nueces de brasil, chocolate con leche y cacahuetes, chocolate negro y arándanos, anacardos y arándanos y albaricoque con almendras.



Ya es posible disfrutar nuevamente de los zumos My Smoothie, unos zumos suecos 100% naturales. Zumo de açaí, mango, arándanos, fambuesa, granada y fresa. ¡Pruébalos!






Alga cochayuyo



Esta alga, originaria de Chile crece en las rocas y puede llegar a medir hasta 15 metros de largo. Es muy rica en fibra y minerales como el potasio, sodio, calcio, hierro, yodo y magnesio. Una buena alternativa para variar nuestra alimentación y muy recomendable para ayudar a regular el ritmo intestinal, bajar el colesterol o adelgazar. Se recomienda no abusar en caso de hipertensión.



Productos de panadería



Ampliamos nuestra gamma en productos de panadería con crackers de espelta, galletas de salvado de avena, magdalenas integrales, magdalenas sin azúcar, panes de molde, tortas de arroz con yogur y arándanos y tortas de yogur con chocolate.





Tomate triturado y tomate triturado frito ecológico




Con  tomates seleccionados en su punto justo de maduración y cultivados mediante agricultura ecológica se realizan estas sabrosas salsas de tomate. Agricultura ecológica garantizada bajo el CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica).


Les novetats de maig (CAT)


Biotina especial per cabell i ungles




Complement a base de biotina (també anomenada vitamina H), ferro i zinc que contribueix al manteniment del cabell i ungles perquè creixin més fortes i resistents. Ajuda a evitar la debilitat i proporciona brillantor i elasticitat. Es recomana prendre una càpsula al dia a l'hora de dinar.


Bronze natural


La combinació d'oli de rosa mosqueta i extractes naturals fa que sigui més fàcil bronzejar-se i obtenir un to de pell natural. Els seus components són: oli de rosa mosqueta, extracte sec de tomàquet, pastanaga, alga Dunaliella vitamines i extractes rics en pigments com el licopè, els betacarotens i la luteïna. Es recomana prendre 1 perla al dia abans de l'exposició solar.



Barretes Eat Natural y sucs My Smoothie


Tornem a disposar de barretes Eat Natural, unes barretes a base de fruits secs, cereals i llavors. Sense colorants ni conservants. Gaudeix les 5 varietats disponibles: 70% xocolata, raïm i nous de Brasil, xocolata amb llet i cacauets, xocolata negra i nabius, anacards i nabius i albercoc amb ametlles.



Ja és possible gaudir novament dels sucs My Smoothie, uns sucs suecs 100% naturals. Suc d'açaí, mango, nabius, gerds, magrana i maduixa. Prova'ls!






Alga cochayuyo



Aquesta alga, originària de Xile creix a les roques i pot arribar a mesurar fins a 15 metres de llarg. És molt rica en fibra i minerals com el potassi, sodi, calci, ferro, iode i magnesi. Una bona alternativa per variar la nostra alimentació i molt recomanable per ajudar a regular el ritme intestinal, baixar el colesterol o aprimar-se. Es recomana no abusar en cas d'hipertensió.



Productes de forn i pastisseria 



Ampliem la nostra gamma de productes de forn amb crackers d'espelta, galetes de segó de civada, magdalenes integrals, magdalenes sense sucre, pans de motlle, galetes d'arròs amb iogurt i nabius i galetes de iogurt amb xocolata.





Tomàquet triturat i tomàquet triturat fregit ecològic



Con  tomates seleccionados en su punto justo de maduración y cultivados mediante agricultura ecológica se realizan estas sabrosas salsas de tomate. Agricultura ecológica garantizada bajo el CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica).