Translate

dijous, 28 d’agost del 2014

Comer pescado de temporada

Comer pescado de temporada (ESP)
Menjar peix de temporada (CAT)

El pescado, al igual que las frutas o las verduras también tiene su propia estacionalidad. Esto se debe al propio ciclo biológico y de vida de los animales, que hacen que se acerquen o se alejen de la costa para poder comer o reproducirse. De este modo, los pescadores saben, por ejemplo, cuando es más fácil poder pescar cada especie.

Así que ya sabéis, si queréis consumir pescado fresco y de temporada... podéis consultar la tabla que compartimos hoy en éste post.

De la mateixa manera que les  fruites o les verdures, el peix ambé té la seva pròpia estacionalitat. Això es deu al propi cicle biològic i de vida dels animals, que fa que s'apropin o s'allunyin de la costa per poder menjar o reproduir-se. D'aquesta manera, els pescadors saben, per exemple, quan és més fàcil poder pescar cada espècie. 

Així que ja sabeu, si voleu menjar peix fresc i de temporada... podeu consultar la taula que compartim avui en aquest post. 

dimarts, 19 d’agost del 2014

Pastel de pescado casero

Pastel de pescado casero (ESP)
Pastís de peix casolà (CAT)

Hay muchas formas de hacer un pastel de pescado. Yo lo hago con esta receta porque así me lo enseñó mi madre y es el que me gusta, porque es el que he comido siempre. Los pasteles de pescado son otra forma de consumir pescado de una forma distinta y suelen gustar mucho a los niños por su ausencia de espinas. 

Ingredientes (4 personas):
Pastel de pescado 

- 2 bolsas de 600g de rape o lomos de otro pescado a ser posible que ya no tenga espinas (puede ser fresco o congelado)
- 1 cebolla
- 1 cucharada sopera de ketchup o salsa de tomate
- 1 rebanada de pan de molde
- 1 tacita de leche
- 2 huevos
- Mantequilla para untar un molde de horno
- Perejil, sal y pimienta

Preparación:

Hervir el pescado y mientras se enfría, precalentar el horno a 200ºC. Desmenuzar el pescado en un bol y si hay alguna espina, será el momento para quitarla. Añadir la cebolla rallada el perejil, la sal y la pimienta (al gusto) y la cucharada de ketchup o salsa de tomate. Mezclar bien. Mojar la rebanada de pan de molde con leche y añadirla al bol mientras la vamos desmenuzando. Batir los huevos y añadirlos al bol también. Mezclar bien.

Untar un molde con un poco de mantequilla y añadir la mezcla que hemos preparado en el bol. Tapar con papel de aluminio e introducir en el horno. Dejar unos 20 minutos. A continuación retirar el papel de aluminio y dejar 5-10 minutos más para que se dore un poco la superficie y el pastel coja más consistencia. Dejar enfriar y quitar del molde. 

El pastel se puede acompañar con un poco de mayonesa.

¡Buen provecho!

Pastís de peix (CAT) 

Hi ha moltes maneres de fer un pastís de peix. Jo el faig amb aquesta recepta perquè així me'l va ensenyar a fer la meva mare i és el que m'agrada, perquè és el que he menjat sempre. Els pastissos de peix són una altra manera de consumir peix d'una forma diferent i solen agradar molt als nens per la seva absència d'espines. 

Ingredients (4 persones):

Pastís de peix
- 2 bosses de 600g de rap o lloms d'un altre peix a ser possible que ja no tingui espines (pot ser fresc o congelat) 
- 1 ceba 
- 1 cullerada sopera de "ketchup" o salsa de tomàquet 
- 1 llesca de pa de motlle 
- 1 tasseta de llet 
- 2 ous 
- Mantega per untar un motlle de forn 
- Julivert, sal i pebre 


Preparació:


Bullir el peix i mentre es refreda, preescalfar el forn a 200ºC. Esmicolar el peix en un bol i de passada vigilar que no hi hagi cap espina. Afegir la ceba ratllada el julivert, la sal i el pebre (al gust) i la cullerada de "ketchup" o salsa de tomàquet. Barrejar bé. Mullar la llesca de pa de motlle amb llet i afegir-la al bol mentre l'anem esmicolant. Batre els ous i afegir-los al bol també. Barrejar bé. 

Untar un motlle amb una mica de mantega i afegir la mescla que hem preparat al bol. Tapar amb paper d'alumini i introduir al forn. Deixar uns 20 minuts. A continuació retirar el paper d'alumini i deixar 5-10 minuts més perquè es dauri una mica la superfície i el pastís agafi més consistència. Deixar refredar i treure del motlle. 

El pastís es pot acompanyar amb una mica de maionesa. 

Bon profit!

dimecres, 13 d’agost del 2014

¿Para qué se usa el germen de trigo?

El germen de trigo (ESP)
El germen de blat (CAT)

Partes de un gran de trigo

Un grano de trigo está formado por una parte externa también conocida como salvado (que es rica en fibra) y una parte interna que es rica en almidón y se llama endospermo. En un extremo del grano se halla el germen (también conocido como embrión) que contiene todos los nutrientes necesarios para que la futura planta pueda crecer con éxito. Por ese motivo es la parte más nutritiva del grano. 

Cuando consumimos cereales refinados, estamos comiendo sólo la parte del endospermo, sin envoltura ni germen. Por eso es tan importante comer cereales integrales, ya que en el proceso de refinado se pierden las partes más interesantes y nutritivas del cereal. 

Propiedades y usos:

El germen de trigo es muy rico en vitaminas, como la vitamina E (muy antioxidante) y vitaminas del grupo B (muy importantes para un buen desarrollo del sistema nervioso, producción de hormonas y otros elementos indispensables para la vida). Además también contiene proteínas, ácidos grasos esenciales y minerales como hierro, cinc, cobre, manganeso y cobalto. ¿Y para qué sirve?

- Enfermedades degenerativas: los ácidos grasos que contiene le confieren propiedades antiinflamatorias y por eso se recomienda en enfermedades reumáticas o artritis.  

- Envejecimiento, embarazo y lactancia: la vitamina E es un gran antioxidante que protege las membranas celulares y las hace más fuertes frente a agresiones y el propio envejecimiento. Por eso el germen de trigo es un buen aliado durante el embarazo y el crecimiento.

- Salud mental: las vitaminas del grupo B son importantísimas para el sistema nervioso y el cerebro. Por eso el germen de trigo ayuda a mejorar los síntomas de la depresión, el estrés, el insomnio o la ansiedad. Mejora la memoria y favorece el buen estado mental.

- Anemia: su contenido en hierro ayuda a combatir la falta de este mineral y se potenciará su absorción si lo tomamos con una fruta rica en vitamina C.

- Deportistas y estados convalecientes: su alto contenido en proteínas y ácidos grasos hace que sea un buen complementos para deportistas y que ayude al buen desarrollo y mantenimiento muscular.

- Buena circulación: una vez más, los ácidos grasos y la fibra que contiene le confieren propiedades cardiosaludables que ayudan a regular los niveles de colesterol en sangre y evitar coágulos.

- Mejora la piel y la vista: las vitaminas del grupo B y la vitamina E ayudan a mantener la visión y mantienen la piel hidratada y elástica.

En el mercado, el germen de trigo se encuentra básicamente en polvo y en cápsulas. Se recomienda tomar 2-3 cucharadas soperas al día. Para las cápsulas, seguir las recomendaciones del fabricante.


El germen de blat (CAT)

Parts d'un gra de blat 
Un gra de blat està format per una part externa també coneguda com segó (que és rica en fibra) i una part interna que és rica en midó anomenada endosperma. En un extrem del gra es troba el germen (també conegut com a embrió) que conté tots els nutrients necessaris per a què la futura planta pugui créixer amb èxit. Per aquest motiu és la part més nutritiva del gra. 

Quan consumim cereals refinats, estem menjant només la part de l'endosperma, sense embolcall ni germen. Per això és tan important menjar cereals integrals, ja que en el procés de refinat es perden les parts més interessants i nutritives del cereal.

Propietats i usos:

El germen de blat és molt ric en vitamines, com la vitamina E (molt antioxidant) i vitamines del grup B (molt importants per a un bon desenvolupament del sistema nerviós, producció d'hormones i altres elements indispensables per a la vida). A més també conté proteïnes, àcids grassos essencials i minerals com el ferro, el zinc, el coure, el manganès i el cobalt. I per a què serveix? 

- Malalties degeneratives: els àcids grassos que conté li confereixen propietats antiinflamatòries i per això es recomana en malalties reumàtiques o artritis. 

- Envelliment, embaràs i lactància: la vitamina E és un gran antioxidant que protegeix les membranes cel·lulars i les fa més fortes davant agressions i del propi envelliment. Per això el germen de blat és un bon aliat durant l'embaràs i l'alletament així com també durant el creixement dels infants. 

- Salut mental: les vitamines del grup B són importantíssimes per al sistema nerviós i el cervell. Per això el germen de blat ajuda a millorar els símptomes de la depressió, l'estrès, l'insomni o l'ansietat. Millora la memòria i afavoreix el bon estat mental. 

- Anèmia: el seu contingut en ferro ajuda a combatre la falta d'aquest mineral i es potenciarà la seva absorció si ho prenem amb una fruita rica en vitamina C. 

- Esportistes i estats convalescents: el seu alt contingut en proteïnes i àcids grassos fa que sigui un bon complements per a esportistes i que ajudi al bon desenvolupament i manteniment muscular. 

- Bona circulació: un cop més, els àcids grassos i la fibra que conté li confereixen propietats cardiosaludables que ajuden a regular els nivells de colesterol en sang i evitar coàguls. 

- Millora la pell i la vista: les vitamines del grup B i la vitamina E ajuden a mantenir la visió i mantenen la pell hidratada i elàstica. 

Al mercat, el germen de blat es troba bàsicament en pols i en càpsules. Es recomana prendre 2-3 cullerades soperes al dia. Per a les càpsules, seguir les recomanacions del fabricant.

dijous, 7 d’agost del 2014

Samento, lip-out y más en nuestras novedades de Agosto

Las novedades de Agosto (ESP)
Les novetats d'Agost (CAT)

Samento:

El samento es un derivado de la planta uña de gato (Uncaria tomentosa) pero que es libre de ciertos alcaloides que al parecer restan eficacia (los alcaloides son metabolitos secundarios de las plantas, también llamados TOA). Al igual que la uña de gato, el samento estimula el sistema inmunológico y es útil para combatir bacterias  y otras infecciones.También posee propiedades antiinflamatorias. Se recomienda mezclar 2 veces al día 10 gotas en 120ml de agua mineral, esperar un minuto e ingerir.

Lip-out:


Complemento alimenticio que ayuda a mobilizar la grasa circulante (colesterol) regulando sus niveles. Compuesto a base de pantetina, L-carnitina, lecitina de soja, vitamina E, C y B3 y minerales como el cromo, el selenio o el magnesio. Se recomienda tomar un comprimido al día. 




Leche de coco con agave:


Leche de coco con jarabe de agave en la que todos sus ingredientes proceden de agricultura ecológica. Se recomienda agitar antes de usar. Una vez abierto hay que conservar en frío y consumir en un máximo de 5 días. Se puede tomar tanto fría como caliente. 




Aceite de neem:


El aceite de neem es un aceite que se utiliza a nivel tópico para la realización de masajes. Va muy bien para los problemas de piel así como también para repeler insectos, evitar la sudoración excesiva y el mal olor. Sólo hay que aplicar en la zona deseada ejerciendo un masaje suave hasta que se absorba. 



Chocolate Moulin des Moines



Un chocolate francés con el sello de agricultura ecológica que está realmente exquisito. Encontraréis chocolate negro al 74% y 85% de cacao y chocolate al 74% de cacao con naranja.






Les novetats d'agost (CAT)

Samento:

El samento és un derivat de la planta ungla de gat (Uncaria tomentosa) però que és lliure de certs alcaloides que pel que sembla resten eficàcia (els alcaloides són metabòlits secundaris de les plantes, també anomenats TOA). Igual que l'ungla de gat, el samento estimula el sistema immunològic i és útil per combatre bacteris i altres infeccions.También posseeix propietats antiinflamatòries. Es recomana barrejar 2 vegades al dia 10 gotes en 120ml d'aigua mineral, esperar un minut i ingerir.

Lip-out:


Complement alimentari que ajuda a mobilitzar el greix circulant (colesterol) regulant els seus nivells. Composat a base de pantetina, L-carnitina, lecitina de soja, vitamines E, C i B3 i minerals com el crom, el seleni o el magnesi. Es recomana prendre un comprimit al dia.




Lect de coco amb atzavara:


Llet de coco amb xarop d'atzavara (agave en castellà) en què tots els seus ingredients procedeixen d'agricultura ecològica. Es recomana sacsejar abans d'utilitzar. Un cop obert cal conservar en fred i consumir en un màxim de 5 dies. Es pot prendre tant freda com calenta.




Oli de neem:


L'oli de neem és un oli que s'utilitza a nivell tòpic per a la realització de massatges. Va molt bé per als problemes de pell com també per repel·lir insectes, evitar la sudoració excessiva i la mala olor. Només cal aplicar a la zona desitjada exercint un massatge suau fins que s'absorbeixi.




Xocolata Moulin des Moines



Una xocolata francesa amb el segell d'agricultura ecològica que està realment exquisida. Trobareu xocolata negra al 74% i 85% de cacau i xocolata al 74% de cacau amb taronja.