Translate

dijous, 25 de setembre del 2014

Consejos para hacer la compra correctamente

Consejos para hacer la compra correctamente (ESP)
Consells per fer la compra correctament (CAT)

Hace unos meses publiqué un post sobre cómo congelar alimentos de forma correcta. Hoy quería compartir un vídeo de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria (AESAN) sobre comprar con seguridad. Un vídeo ameno que explica de forma breve las cosas que tenemos que tener en cuenta a la hora de llenar el carro en el supermercado. Ah! y si preferís hacer la compra por internet, no dudéis en visitar nuestra tienda online. ¡Espero que os guste el vídeo y os resulte útil!

Fa uns mesos vaig publicar un post sobre com congelar aliments de manera correcta. Avui volia compartir un vídeo de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària (AESAN) sobre com comprar amb seguretat. Un vídeo amè que explica de manera breu les coses que hem de tenir en compte a l'hora d'omplir el carret al supermercat. Ah! si preferiu fer la compra per internet des d'Espanya, no dubteu en visitar la nostra botiga online. Espero que us agradi el vídeo i us sigui d'utilitat!


dijous, 18 de setembre del 2014

Sopa de almendras

La receta de Clara: sopa de almendras (ESP)
La recepta de la Clara: sopa d'ametlles (CAT)

Las almendras tienen un alto contenido en grasas insaturadas (cardiosaludables), proteínas de alta calidad, fibra y minerales como el calcio y el fósforo. Generalmente las consumimos en forma de aperitivo aunque muchas veces también se usan para cocinar. ¿Y si hacemos una sopa?

Ingredientes:
Sopa de almendras, sugerencia de presentación 

- 1 litro de caldo de pollo
- 3 puerros
- 1 rama de apio
- 3 zanahorias
- 250g de almendras
- 1dl. de nata para cocinar
- 1dl. de vino de Oporto
- Aceite de oliva
- Sal y pimienta

Preparación:

En un cazo con un poco de aceite de oliva añadir los puerros, el apio y la zanahoria que previamente habrán sido lavados y cortados en tiras. Cocinar a fuego lento. 
Añadir la mitad del caldo de pollo y dejar que hierva 15-20 minutos. Añadir las almendras, mezclar bien y añadir el caldo restante. Dejar hervir 15 minutos más (podréis observar cómo se va reduciendo).

Retirar el apio y triturar. Una vez triturado, a fuego muy lento sin que llegue a hervir, añadir el vino de Oporto y la nata para cocinar. Añadir sal y pimienta al gusto. Antes de servir, se pueden añadir unas almendras por encima.

¡Buen provecho!

Foto

La recepta de la Clara: sopa d'ametlles (CAT)

Les ametlles tenen un alt contingut en greixos insaturats (cardiosaludables), proteïnes d'alta qualitat, fibra i minerals com el calci i el fòsfor. Generalment les consumim en forma d'aperitiu encara que moltes vegades també s'usen per cuinar. I si fem una sopa?

Ingredients:
Sopa d'ametlles, suggeriment de presentació

- 1 litre de brou de pollastre 
- 3 porros 
- 1 branca d'api 
- 3 pastanagues 
- 250g d'ametlles 
- 1 dl. de crema de llet
- 1 dl. de vi de Porto 
- Oli d'oliva 
- Sal i pebre

Preparació:

En un cassó amb una mica d'oli d'oliva afegir els porros, l'api i la pastanaga que prèviament hauran estat rentats i tallats a tires. Cuinar a foc lent. 
Afegir la meitat del brou de pollastre i deixar que bulli 15-20 minuts. Afegir les ametlles, remenar bé i afegir el brou restant. Deixar bullir 15 minuts més (podreu observar com es va reduint). 

Retirar l'api i triturar. Un cop triturat, a foc molt lent sense que arribi a bullir, afegir el vi de Porto i la crema de llet. Salpebrar al gust. Abans de servir, es poden afegir unes ametlles per sobre. 

Bon profit!

Foto

dijous, 11 de setembre del 2014

Cómo usar la arcilla verde para la piel

La arcilla verde (ESP)
L'argila verda (CAT)


La arcilla, como su nombre indica, es un tipo de arena que se extrae de yacimientos y generalmente, se deja secar al sol. Básicamente, existen 3 tipos; la blanca, la roja y la verde. Las 3 se usan a nivel externo aunque la blanca superfina también está muy recomendada para uso interno.

De los 3 tipos de arcillas que hay, la verde es la que posee más cualidades desintoxicantes debido a que depura y arrastra impurezas. Por ello, es la más usada para problemas de acné o pieles grasas.

Actualmente la arcilla se vende en polvo o en forma de pasta, lista ya para su uso. En el caso de usar la arcilla en polvo, habrá que mezclarla en casa con agua y para ello, hay que usar recipientes de cristal, madera o cerámica. Lo mismo para los utensilios que usemos para hacer la mezcla. 

Las aplicaciones más comunes son baños, cataplasmas corporales y mascarillas.

Baños:

Los baños con arcilla verde ayudan a suavizar y purificar la piel. Para ello, mientras vamos llenando la bañera de agua, diluiremos 4 cucharadas de arcilla verde en un vaso de agua (con una cuchara de madera) y añadiremos esa mezcla a la bañera. Realizar un baño de 20 minutos aproximadamente. Aclarar con agua tibia y secarse con una toalla de algodón.

Cataplasmas corporales: 

Los cataplasmas son muy efectivos para calmar y combatir dolores. Nos servirán para picaduras de insectos u otras irritaciones en la piel. En caso de usar la arcilla en polvo, primero hay que mezclarla con agua hasta obtener una pasta más bien espesa, una textura tipo crema. Seguidamente, extender la arcilla con un grosor de 1-2 centímetros sobre un trapo, a ser posible tipo gasa. Aplicar al cuerpo por la parte de la arcilla tocando en la piel y dejar que se vaya secando. Retirar el cataplasma cuando esté prácticamente seco y eliminar los restos con agua tibia. Secar la zona con una toalla de algodón.  

Mascarillas faciales:

Coger un recipiente adecuado, añadir una cucharada sopera de arcilla verde y añadir agua (o leche para pieles muy secas). Remover con una cuchara de madera hasta obtener la textura deseada (tipo crema o pasta de dientes). Aplicarse la mezcla uniformemente por todo el rostro y el cuello (evitar el contorno e ojos y labios) y dejar actuar entre 10 y 20 minutos. Retirar con agua tibia y aplicar una crema hidratante.

Para obtener unos resultados todavía más agradables, añadir a la mezcla una cucharada de postre de aceite de almendras dulces o aceite de germen de trigo. También se pueden añadir 1-2 gotas de aceite esencial de lavanda para relajarse y que la mascarilla tenga un aroma agradable. 


L'argila verda (CAT)


L'argila, com el seu nom indica, és un tipus de sorra que s'extreu de jaciments i generalment, es deixa assecar al sol. Bàsicament, n'existeixen 3 tipus; la blanca, la vermella i la verda. Les 3 s'usen a nivell extern encara que la blanca superfina també està molt recomanada nivell intern. 

Dels 3 tipus d'argiles que hi ha, la verda és la que té més qualitats desintoxicants perquè que depura i arrossega impureses. Per això, és la més usada per problemes d'acné o pells grasses. 

Actualment l'argila es ven en pols o en forma de pasta, ja llesta per al seu ús. En cas d'usar l'argila en pols, caldrà barrejar-la a casa amb aigua i això s'haurà de fer en recipients de vidre, fusta o ceràmica. El mateix per als estris que fem servir per barrejar la mescla.  

Les aplicacions més comunes són els banys, els cataplasmes corporals i les mascaretes.

Banys:

Els banys amb argila verda ajuden a suavitzar i purificar la pell. Per a això, mentre anem omplint la banyera d'aigua, diluirem 4 cullerades d'argila verda en un got d'aigua (amb una cullera de fusta) i afegirem aquest preparat la banyera. Realitzar un bany de 20 minuts aproximadament. Aclarir amb aigua tèbia i assecar amb una tovallola de cotó.

Cataplasmes corporals: 

Els cataplasmes són molt efectius per a calmar i combatre els dolors o molèsties a la pell. Ens serviran per picades d'insectes o altres irritacions. En cas d'usar l'argila en pols, primer cal barrejar-la amb aigua fins a obtenir una pasta més aviat espessa, una textura tipus crema. Seguidament, estendre l'argila amb un gruix de 1-2 centímetres sobre un drap. Cobrir la capa d'argila amb una gasa molt fina. Aplicar al cos per la part de la gasa i deixar que es vagi assecant. Retirar el cataplasma quan estigui pràcticament sec i eliminar les restes amb aigua tèbia. Assecar la zona amb una tovallola de cotó.

Mascaretes facials:

Agafar un recipient adequat, afegir una cullerada sopera d'argila verda i afegir aigua (o llet per a pells molt seques). Remenar amb una cullera de fusta fins a obtenir la textura desitjada (tipus crema o pasta de dents). Aplicar la barreja uniformement per tota la cara i el coll (evitar el contorn d'ulls i llavis) i deixar actuar entre 10 i 20 minuts. Retirar amb aigua tèbia i aplicar una crema hidratant. 

Per obtenir uns resultats encara més agradables, afegir a la barreja una cullerada de postres d'oli d'ametlles dolces o oli de germen de blat. També es poden afegir 1-2 gotes d'oli essencial de lavanda per a relaxar-se i fer que la mascareta tingui una olor agradable.

dijous, 4 de setembre del 2014

Cardo santo, dong quai y más en nuestras novedades de septiembre

Las novedades de septiembre (ESP)
Les novetats de setembre (CAT)


Cardo Santo


También conocida como cardo bendito. Sus semillas y hojas se usan para problemas en el aparato digestivo tales como mejorar la digestión, la estimulación del apetito, y la descomposición. Se recomienda usar 1-2 cucharaditas de postre para cada vaso de infusión que se desee preparar. Como digestivo, tomar después de las comidas. Para abrir el apetito, tomar media hora antes de comer y cenar. 

Dong quai

Ésta planta, de nombre científico Angelica sinensis es conocida por sus efectos favorables durante la menopausia, ya que mejora la circulación, ayuda a disminuir los sudores y sofocaciones, la sequedad vaginal y el insomnio. También es útil en el ciclo menstrual ayudando a regular las hormonas, mejorar la circulación y disminuir así las molestias durante la regla. Se recomienda tomar 1 cápsula al día. 



Aceite ayurvédico de mostaza negra 



Un aceite recomendado en torceduras y problemas musculares u otros relacionados con el sistema músculo-esquelético como el lumbago o la ciática. También sirve para proteger la piel del cloro del agua.




Fosdolid Plus en cápsulas



En marzo incorporamos Fosdolid plus en viales, un complemento pensado reforzar la memoria y aportar energía y claridad mental. Este mes hemos incorporado el mismo producto en cápsulas. Se recomienda tomar 2 cápsulas al día, preferiblemente a la mañana. 



Lactiol



Producto natural elaborado a base de col y remolacha procedentes de agricultura ecológica fermentadas y bacterias probióticas. Ayuda a hacer la digestión y regenerar la flora intestinal. Se recomienda usar como aliño de las ensaladas como sustitutivo del vinagre.



Les novetats de setembre (CAT)



Card Sant


També es coneix amb el nom de card beneït. Les seves llavors i fulles s'usen per problemes en l'aparell digestiu com ara la digestió, l'estimulació de la gana, i la descomposició. Es recomanen 1-2 culleradetes de postres per a cada got d'infusió que es desitgi preparar. Com a digestiu, prendre després dels àpats. Per obrir la gana, prendre mitja hora abans de dinar i sopar.


Dong quai

Aquesta planta, de nom científic Angelica sinensis és coneguda pels seus efectes favorables durant la menopausa, ja que millora la circulació, ajuda a disminuir les suors i sufocacions, la sequedat vaginal i l'insomni. També és útil pel cicle menstrual ajudant a regular les hormones, millorar la circulació i disminuir així les molèsties durant la regla. Es recomana prendre 1 càpsula al dia.




Aceite ayurvèdic de mostaza negra 





Un oli recomanat en torçades i problemes musculars o altres relacionats amb el sistema múscul-esquelètic com la lumbàlgia o la ciàtica. També serveix per a protegir la pell del clor de l'aigua.



Fosdolid Plus amb càpsules




Al març vam incorporar Fosdolid plus amb vials, un complement pensat per reforçar la memòria i aportar energia i claredat mental. Aquest mes hem incorporat el mateix producte en càpsules. Es recomana prendre 2 càpsules al dia, preferiblement al matí.



Lactiol



Producte natural elaborat a base de col i remolatxa procedents d'agricultura ecològica fermentades i bacteris probiòtics. Ajuda a fer la digestió i regenerar la flora intestinal. Es recomana usar com a amaniment de les amanides com a substitutiu del vinagre.