Translate

dijous, 17 de maig del 2018

17 de maig, Dia Mundial del Reciclatge

17 de maig, declarat per la UNESCO com el Dia Mundial del Reciclatge des de finals dels 90

Ja fa 20 anys que se celebra el Dia Mundial del Reciclatge amb la finalitat de conscienciar a la societat sobre la importància de reduir, reutilitzar i fer una correcta separació dels residus.

El món de l'alimentació és un dels resposables directes de molts residus, degut a la industrialització i l'arribada dels envasos. Així doncs és important de que prenguem consciència de que nosaltres podem aportar el nostre granet de sorra per ajudar a frenar el canvi climàtic. Sovint pensem que no hi podem fer res. Que és una cosa de polítics i de lleis. Però si que podem ajudar. Com? fent un consum responsable i reciclant.

Comprant els aliments en quantitats justes evitarem que es facin malbé a la nevera. Si ens ha sobrat menjar, el podem congelar per i consumir-lo més endavant. Si a més a més, els aliments que consumim són bio, estaran lliures de pesticides i per tant, seran respectuosos amb la nostra salut i amb el nostre entorn.

A l'hora d'anar a comprar, també ens podem fixar amb que els productes envasats en cartró o els que tenen paper o cartró com a matèria prima, tinguin el logotip FSC o PEFC que ens garanteix que el producte que comprem prové de boscs gestionats de manera responsable. 












També ens podem decantar per productes amb l'etiqueta ecològica europea Ecolabel que garanteix que els productes o serveis són respectuosos amb el medi ambient. Altres logotips interessants a tenir en compte poden ser el de la pesca sostenible la rainforest alliance o WWF.


A Q&diet disposem de molts productes bio i també podreu trobar productes amb diferents certificacions com la FSC o la Ecolabel.

I a més de fer un consum responsable, també hem de reciclar! Perquè el reciclatge té molts beneficis: redueix la contaminació, preserva els recursos naturals i suposa un estalvi energètic i econòmic important. Per a que això sigui possible, nosaltres a casa hem de fer una bona separació dels residus: plàstics al contenidor groc, vidre al contenidor verd i cartró  i paper al contenidor blau. Ensenyar als petits de casa a reciclar i a no llençar brossa al terra ens ajudarà a construir una societat més cívica i sostenible.

Tots a reciclar! No hi ha excuses!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada